Βλάβες ανησυχητικές

εν όψει καλοκαιριού

Πλαταμώνας χωρίς ρεύμα και νερό – ευτυχώς για λίγο

 

 

 

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση ταλαιπώρησαν χθες και σήμερα την Πιερία, προβληματίζοντας πολλούς για το επίπεδο των απαραίτητων υποδομών μας, των τόσο κρίσιμων και ζωτικών και για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Στην πρώτη περίπτωση, βόρεια και νότια Πιερία ταλαιπωρήθηκαν από διακοπή ρεύματος που αποδόθηκε σε τροχαίο ατύχημα στον Κορινό (φορτηγό κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ, για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους). Πράγματι, για την -περίπου δίωρη- διακοπή της ΔΕΗ στην περιοχή του Κορινού ευθύνεται το τροχαίο, ενώ η διακοπή στην νότια Πιερία (Πλαταμώνα, Πόρους και γύρω περιοχές) οφειλόταν σε βλάβη σε μονωτήρα και ήταν μεγαλύτερη χρονικά.

Ταυτόχρονα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, εμφανίστηκε στον Πλαταμώνα πρόβλημα με την υδροδότηση, το δεύτερο σε διάστημα μερικών ημερών. Η βλάβη εντοπίστηκε σε αγωγό και -δυστυχώς- στον Πλαταμώνα δεν υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης μέρους του δικτύου για την επισκευή του, αλλά απαιτείται η γενική διακοπή της υδροδότησης, όπως και έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί, άρχισαν οι εργασίες επισκευής από την ΔΕΥΑΔΟΛ και με παρόντα τον πρόεδρο του Πλαταμώνα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Με την ευκαιρία της γενικής διακοπής αντιμετωπίστηκαν και μικρότερα προβλήματα.

Η διπλή μίνι-κρίση ξεπεράστηκε. Και το καλοκαίρι πλησιάζει. Και πολλοί προβληματίζονται για το πως θα εξυπηρετηθούν ικανοποιητικά και απρόσκοπτα οι τεράστιες ανάγκες του θερέτρου μας, αλλά και γιατί η διοίκηση Δημόπουλου και η ΔΕΥΑΔΟΛ δεν έπραξαν κάτι σημαντικό τα πρώτα τρία χρόνια των θητειών τους.