“Δρομολογείται” λύση συνολική

για την παλιά γραμμή του Πλαταμώνα

σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο σήμερα στον Πλαταμώνα – απών ο δήμαρχος

Λύση που θα είναι αποδεκτή απ’ όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως από τον ΟΣΕ, σύννομη και συνολική για όλη την περιοχή της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής του Πλαταμώνα, φαίνεται να “δρομολογείται” μετά τη σημερινή σύσκεψη υπό τον γγ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αθανάσιου Βούρδα, του προέδρου του ΔΣ του ΟΣΕ, Γιώργου Κακουλάκη και της Α. Κωνσταντοπούλου, στελέχους της ΓΑΙΟΣΕ.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου υπό τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό Συμβούλιο, εκπρόσωποι φορέων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου, Γερολιόλιος, Κιάφας, Λάππας, Μυλωνέρος και Φαρμάκης.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση, εντός της ερχόμενης βδομάδας (Τετάρτη), σε σύσκεψη τεχνοκρατών όλων των πλευρών στην Αθήνα (Υπουργείο, ΟΣΕ/ΓΑΙΟΣΕ, Δήμος, Εφορία Αρχαιοτήτων, κτλ) να διερευνηθεί και να καταγραφεί τι μπορεί να δημιουργηθεί στην περιοχή των παλιών γραμμών, ως συνολική πρόταση ανάπτυξης για όλο το μήκος τους. Υπήρξαν προτάσεις για συγκεκριμένα σχέδια, αλλά όλοι οι μετέχοντες συμφώνησαν να διαπιστωθεί προηγουμένως τι μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής.

Δεν έλειψε και η άποψη ότι η έλευση του κλιμακίου στον Πλαταμώνα και η διάθεση για την λύση τώρα ενός προβλήματος που “λιμνάζει” για δεκαετίες, οφείλεται σε διάθεση … προεκλογική. Την άποψη αυτή δεν φάνηκε να συμμερίζονται ούτε οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Δήμου, ούτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ούτε το Τοπικό Συμβούλιο, αντιθέτως υπήρξε κοινή πεποίθηση ότι ήδη έχουν υπάρξει πολλοί κακοί χειρισμοί του θέματος και μόνο θετική είναι η δρομολόγηση μιας κοινά αποδεκτής και συνολικής λύσης.

Από την σύσκεψη απουσίαζε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλος.