Στιγμιότυπα από τον εορτασμό

της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

στο Λιτόχωρο – με τον φακό της ΕτΟ

 

 

 

Από τον σημερινό εορτασμό στο Λιτόχωρο, της 198ης επετείου της Επανάστασης  του 1821
και το δελτίο Τύπου του Δήμου μας

 

 

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα και με την παρουσία πλήθος κόσμου, εορτάστηκε στην έδρα του Δήμου, το Λιτόχωρο, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των νεκρών πεσόντων, ενώ άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές και η Φιλαρμονική του Δήμου ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Μαρία Γκρίνια, ο Διοικητής της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο Διοικητής Α.Τ. Δίου – Ολύμπου, Ιωάννης Σαββίδης, ο Διοικητής Σταθμού Πυροσβεστικής Λιτοχώρου, Αναστάσιος Καρατζάς, εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης καθώς και εκπρόσωποι της Α΄ και Β΄ Εκπαίδευσης Λιτοχώρου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Βουλευτής Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην κεντρική οδό του Αγ. Νικολάου, υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή», από τη Φιλαρμονική του Δήμου και με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των καλεσμένων και του κοινού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Λιτόχωρο, 25 Μαρτίου 2019
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης