Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη σιωπή

ενώ το δημοκρατικό τόξο σιωπά και σφυρίζει "κλέφτικα"

ΚΑΝΕΙΣ στην Πιερία δεν καταδίκασε την χθεσινή εκμετάλλευση της εθνικής επετείου και το “ψάρεμα” σε θολά, μαύρα νερά

 

 

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα για τα χθεσινά παρ’ ολίγον επεισόδια και τον προπηλακισμό του βουλευτή του της Πιερίας, Χάρη Τζαμακλή και του εκπροσώπου της κυβέρνησης, στη διάρκεια και αμέσως μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Στην ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα, “φωτογραφίζοντάς” τα ως πρώην υποψήφιους της «Χρυσής Αυγής» και νυν υποψήφιους δημοτικών συνδυασμών, αλλά καταγράφει και τις ευθύνες εκπαιδευτικών και τοπικών αρχόντων (αιρετών και μη) που ανέχτηκαν παράνομες συμπεριφορές.

Φανερή ήταν χθες η προσπάθεια της Αστυνομίας, του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Χάρη Τζαμακλή να μην κλιμακωθεί η κατάσταση που διαμόρφωσαν οι ελάχιστοι ασχημονούντες, από την πρώτη στιγμή, από την κατάθεση στεφάνων, στην παρέλαση και αμέσως μετά, όταν οι επίσημοι αποχωρούσαν. Αυτή ήταν και η στιγμή που κορυφώθηκαν οι λεκτικοί προπηλακισμοί, ενώ η προσπάθεια να προσεγγίσουν οι ασχημονούντες και να καταφέρουν κάτι περισσότερο αποτράπηκε εύκολα από τους αρμόδιους. Χαρακτηριστική ήταν και πάλι η συμμετοχή νεαρών στο συγκεκριμένο επεισόδιο και η υπερεκμετάλλευση του όλου συμβάντος και η υπερβολή στην δημοσιοποίησή του από χρυσαυγίτικα -και τοπικά- blogs και χρήστες κοινωνικών δικτύων που φυσικά δεν εντόπισαν τίποτα μεμπτό.

Ανησυχητικό είναι -σε κάθε περίπτωση- το γεγονός ότι, μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και μετά 24 ώρες από τα γεγονότα, κανένα κόμμα και κανείς άλλος δεν καταδίκασε δημόσια μία ακόμη επίθεση σε βάρος αιρετού του Κοινοβουλίου και στην διάρκεια σημαντικού εορτασμού και ενώ οι χρυσαυγίτες και η ακροδεξιά καταγράφουν καθημερινά όλο και εντονότερα την παρουσία τους. Όσον αφορά τις επιθέσεις των τελευταίων κατά του πολιτικού κόσμου και της Δημοκρατίας συνολικά, θέση που κωδικοποιήθηκε με το σύνθημα “η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία” αποκαλυπτικό των πραγματικών προθέσεων των ακραίων της Κατερίνης είναι το βίντεο από την χθεσινή κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ελευθερίας, στην Κατερίνη: αυτοί που γιουχάρουν τον Χάρη Τζαμακλή και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Χρήστο Σίμο, όταν καταθέτουν στεφάνι, “δεν βγάζουν κιχ” όταν στεφάνι καταθέτει η Σοφία Μαυρίδου…

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή για μία ακόμη άσχημη παράσταση και βίαια παρατράγουδα από ακροδεξιές ομάδες, υπήρξε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Κατερίνης. Χωρίς κανένα σεβασμό στο συμβολισμό της ημέρας, χωρίς ιερό και όσιο, αποφάσισαν να αμαυρώσουν μια Εθνική Γιορτή, υποδαυλίζοντας επεισόδια ακροδεξιάς λογικής και προέλευσης.

Με την ανοχή εκπαιδευτικών, που επέτρεψαν να πλησιάσουν τα παιδιά άγνωστοι εξωσχολικοί για να τους μοιράσουν κονκάρδες πριν την παρέλαση, αλλά και την σιωπή αιρετών και μη τοπικών αρχόντων, υποκίνησαν τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς με εργαλείο τη λογική του όχλου.

Η δημοκρατία είναι ισχυρή σ΄ αυτόν τον τόπο που τη γέννησε. Ο πολιτικός πολιτισμός και ο διάλογος δεν θα εκλείψουν επειδή πρώην υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» και νυν υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών, αποφάσισαν ότι ο ακραίος φασισμός, η βία σωματική και λεκτική, πρέπει να είναι η καθημερινότητά μας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της πόλης θα αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία έχουν αποφέρει καρπούς και δεν θα επιτρέψουν τον εκφασισμό της κοινωνίας.

 Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr