Μας τρόμαξε ο “Ηνίοχος”

και τα μαχητικά της συμμαχικής πολυεθνικής άσκησης

όπως και πολλούς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας – χάρτης του armyvoice.gr με τις περιοχές που δεσμεύτηκαν για την άσκηση

Σοκ και δέος προκάλεσε στους κατοίκους του Λιτοχώρου, της περιοχής του Δίου και των κοντινών περιοχών η σημερινή πτήση μαχητικών αεροσκαφών κοντά στο πεδίο βολής Λιτοχώρου και σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Στις 7 περίπου το απόγευμα, τρεις τουλάχιστον διελεύσεις μαχητικών αναστάτωσαν τους κατοίκους, αν και είναι συνηθισμένοι στις εκρήξεις από τις βολές αρμάτων ή τις πτήσεις ελικοπτέρων και τις συχνές ασκήσεις στη διάρκεια όλου του χειμώνα. Μη έχοντας ιδέα για το τι συνέβαινε, πολλοί πανικοβλήθηκαν και έψαξαν με απορία τον ουρανό, ενώ δεν έλειψαν και οι εικόνες μικρών παιδιών που ενστικτωδώς άρχισαν να αναζητούν καταφύγιο. Το τρομακτικό σκηνικό ήταν αποτέλεσμα των όσων προβλέπει η άσκηση “Ηνίοχος 2019” και παρόμοιες αντιδράσεις καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του armyvoice.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕτΟ, στην περιοχή μας το σενάριο της συμμαχικής άσκησης προέβλεπε συνεργασία επίγειων και ιπτάμενων δυνάμεων, με καταδρομείς να καταδεικνύουν στόχους στα μαχητικά αεροπλάνα για την αιφνιδιαστική καταστροφή τους. Και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες της επιτυχίας του αιφνιδιασμού.