“Ευρεία και σημαντική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”

Αρβανίτης από την Κατερίνη

Αλ. Νικολαΐδης: πρέπει να αλλάξουμε την ΕΕ και να μην καθορίζουν τα πάντα οι μη αιρετοί της Κομισιόν

 

 

 

Σημαντική και ευρεία θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και της Ευρώπης κατά του φασισμού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κατερίνη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της “Προοδευτικής Συμμαχίας”, Κώστας Αρβανίτης, πριν την πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιο και τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις τους, οι Αρβανίτης και Νικολαΐδης επεσήμαναν ότι τίποτα αντισυστημικό δεν έχει να επιδείξει η ελληνική και ευρωπαϊκή ακροδεξιά, αντιθέτως μάχεται -μαζί με τους νεοφιλελεύθερους- ό,τι φιλολαϊκό και προοδευτικό επιδιώκει η ευρωπαϊκή Αριστερά και μαζί επιδιώκουν την φτωχοποίηση της Ευρώπης. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων και το εξωφρενικό για τα ευρωπαϊκά ιδεώδη καθεστώς, μη αιρετοί -της Κομισιόν- να παίρνουν τις τελικές αποφάσεις και να καθορίζουν τα πάντα στην ΕΕ, αντί των αιρετών εκπροσώπων.

Μιλώντας στην ΕτΟ, ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι τα fake news δεν θα καταφέρουν να χαρίσουν την νίκη στον κο Μητσοτάκη και τους Βέμπερ και Όρμπαν, γιατί τα ακραία δείγματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα υποψίασαν τους Έλληνες, ενώ τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιδίωξή του για νίκη στις ευρωεκλογές είναι ταυτόχρονα και οι ευκαιρίες του.

Το δελτίο Τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

 

Χθες, Σάββατο 13/4 στην Κατερίνη, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν μια σειρά από επαφές με πολίτες και συλλόγους της πόλης, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Πιερία.

Ο Κώστας Αρβανίτης συναντήθηκε με τα μέλη της “Ποδηλατικής Απόδρασης” και συζήτησε τις προοπτικές της ποδηλατοκίνησης, όχι μόνον ως αναψυχή αλλά ως καθημερινή μετακίνηση και τρόπο ζωής, στο ευρωπαϊκό πρότυπο που επιδιώκει η πόλη μας.

Ακολούθησε περίπατος στον κεντρικότερο εμπορικό πεζόδρομο της Κατερίνης, όπου οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα από τους καταστηματάρχες και όσους βρίσκονταν εκεί.

Οι κύριοι Νικολαΐδης και Αρβανίτης έδωσαν, κατόπιν, συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ ο Κώστας Αρβανίτης παραχώρησε επιπλέον συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Πιερίας.

Το απόγευμα, κατά την προσέλευσή τους στο Επιμελητήριο, καλεσμένοι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, στην εκδήλωση με θέμα τα “Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ευρώπη των Λαών”, μια ομάδα που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο, με επικεφαλής πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής , άρχισε να προπηλακίζει, να απειλεί, να εκτοξεύει συνθήματα μίσους και να πετά γυάλινα αντικείμενα εναντίον τους, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων.

Με την επέμβαση της Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν χωρίς να καταφέρουν να ματαιώσουν την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, παρουσία πλήθους πολιτών της Πιερίας, που διέκοπταν συχνά, με χειροκροτήματα, την ομιλία των δύο υποψηφίων.

Η απόπειρα τρομοκρατίας έσπασε από τους δημοκρατικούς πολίτες, όπως έπρεπε. Το μήνυμα νίκης της Προοδευτικής Συμμαχίας δόθηκε, σε μια κατάμεστη αίθουσα, και ήταν σαφές! Ο Φασισμός στην Πιερία, δεν έχει κανένα παρόν. Και κανένα μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ