“Σε λίγο θα μας πουν ότι φταίει ο πόλεμος του ’40

και η επανάσταση του ’21..."

η πρώτη απάντηση είναι απ’ αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, “ποιος και τι” – και δημοσιεύεται μόνο στην ΕτΟ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Την απάντησή τους στον απολογισμό της διοίκησης Δημόπουλου δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΔΟ, με κείμενο που έστειλαν μόνο στην ΕτΟ και στο οποίο δηλώνουν και ”αγανακτισμένοι” και “απλήρωτοι”…

Η συγκεκριμένη απάντηση είναι και η -μέχρι στιγμής- μοναδική στα όσα δια του αντιπροέδρου της ΔΕΑΔΟ ισχυρίζεται και προβάλλει η διοίκηση Δημόπουλου, με τον απολογισμό που δημοσίευσε σε δύο μέρη και στο διάστημα μιας βδομάδας. Στο κείμενο-απάντηση εντοπίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε η ηθικά επιβεβλημένη “συγνώμη” προς τους εργαζόμενους από τους διοικούντες, έστω και για τους χρωστούμενους μισθούς και τα “κομμένα” επιδόματα. Επίσης οι εργαζόμενοι προτείνουν απολογισμό -και απολογία- προς τις προηγούμενες διοικήσεις, αντί του μονολόγου μέσω του Τύπου.

Το κείμενο των εργαζομένων στη ΔΕΑΔΟ

 

 

Αν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΔΟ ΑΕ συνηθίζουν να μη μιλούν για όσα συμβαίνουν σχετικά με τη δουλειά τους, όταν απαντάνε είναι γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Είναι αγανακτισμένοι. Είναι απλήρωτοι. Και θα μιλήσουν.

Το ηθικό μέρος, λοιπόν, είναι πως όταν δε μπορείς να πληρώσεις αυτά που χρωστάς, καλό είναι να σωπαίνεις. Ή έστω να ζητήσεις «συγγνώμη» γιατί και η πράξη της συγγνώμης χαρακτηρίζει έντιμο πολιτικό άντρα. Όχι να απαντάνε προκλητικά κάποια αναποτελεσματικά και ακριβοπληρωμένα στελέχη (σε περίοδο γενικής κρίσης και κρίσης της εταιρείας ταυτόχρονα) υπονοώντας ότι δεν πληρονόμαστε γιατί δεν γινόταν σωστή διαχείρηση τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι όπως το πάνε, σε λίγο θα μας πουν ότι φταίει ο πόλεμος του ’40 και η επανάσταση του ’21 για την κατάσταση της εταιρείας! Εαν θέλετε να απολογηθείτε, καλέστε όσα πρώην διοικητικά συμβούλια περάσανε να απολογηθείτε και σ’αυτούς. Νομίζουμε πως, αν και έχετε λιγότερο χρόνο στη διαχείρηση, θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο να απολογηθείτε σ’αυτούς που δημιούργησαν ή μετέπειτα συνέβαλαν για να βρείτε αυτή την επιχείρηση εσείς και όσο υλικό σας άφησαν.

Όσο για ποιοι και πόσοι μεταφερθήκαν στο Δήμο ή ποιοι πληρόνονται από τη ΔΕΑΔΟ ΑΕ και δουλεύουν στο Δήμο, αυτό είναι εσωτερικό σας θέμα και δε μπορούμε να πούμε κάτι. Για το ότι καταστρατηγήθηκαν με άτυπο τρόπο τα δώρα των εργαζομένων Χριστουγεννα – Πάσχα, όμως, δε λέτε τίποτα. Σιωπάτε. Προκαλούμαστε σαν εργαζόμενοι όταν διαβάζουμε στο διαδίκτυο δικαιολογίες γιατί δεν πληρωνόμαστε. Είναι σαν να μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια και να την πληρώνουν τα βατράχια.

Υ.Γ. Έχει φτάσει Πάσχα και ακόμα πληρωνόμαστε για τα Χριστούγεννα. Τα υπόλοιπα χρωστούμενα μέχρι το Πάσχα -άλλοι 2 μισθοί- να τους περιμένουμε κατά 15Αύγουστο;;;

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.
Οι Εργαζόμενοι της ΔΕΑΔΟ ΑΕ