Ευχές για την Ανάσταση και το Πάσχα

απ' όλους για όλους

Πάσχα 2019

 

 

Π Α Σ Χ Α   2 0 1 9

ευχές απ’ όλους για όλους

 

(πάντα με τη σειρά που τις λάβαμε)

 

 

+μ+Χ+ι+Χ_+ι+β+Χ+κ+β+Σ+μ_+Χ+ξ+π+Χ+μ-2

 

 

 

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,

εύχεται στα μέλη του και σε όλους τους συνταξιούχους του Νομού μας,

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση,

με υγεία και οικογενειακή γαλήνη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                          Τσαλός Αθανάσιος

 

3ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ

 

 

 

 

 

 

9ΑΝΤΙ_2_2019

 

 

 

 

 

 

 

Ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για το Πάσχα

 

Φίλες και φίλοι,

Το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου σηματοδοτεί διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή, ενώ στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης του ανθρώπινου με το Θείο, ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε σήμερα το μήνυμα ότι μονιασμένοι, με αποφασιστικότητα και σχέδιο μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης κρίσιμης πραγματικότητας, προκειμένου να εντείνουμε την κοινή μας προσπάθεια για την Ανάσταση και της πατρίδας μας.

Παράλληλα, Δήμος και Πολίτες, διαχρονικά και όχι μόνο τούτες τις Άγιες μέρες της κατάνυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, αποδεικνύουμε ότι προσφέροντας από το απόθεμα της αγάπης και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, που είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ενδυναμώνουμε την προσδοκία για ένα φωτεινό αύριο.

Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, σε όλους τους Δημότες της Κατερίνης, καθώς και στους όπου γης ξενιτεμένους συμπατριώτες μας, το φετινό Πάσχα να βιώσουμε την αναστάσιμη χαρά. Ας κρατήσει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, μια αναμμένη λαμπάδα που να συμβολίζει την ελπίδα, την προσμονή και την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες.

Χρόνια πολλά  σε κάθε οικογένεια, με προκοπή και υγεία!

 Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Σάββας Χιονίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχές για το Πάσχα

 

Το Πάσχα αποτελεί τη μεγαλύτερη και λαμπρότερη γιορτή.

Είναι η αφορμή για να ανατρέξουμε στις κοινές ρίζες της πίστης μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Εκεί θα βρούμε όλα αυτά που μας ενώνουν, όλα αυτά που μας επιτρέπουν να οραματιζόμαστε με αισιοδοξία το κοινό μας μέλλον στο αύριο που έρχεται!

Εύχομαι σε όλες και όλους – ιδιαίτερα στους συνδημότες μου – υγεία κι ευτυχία, προκοπή και δημιουργικότητα.

Καλή Ανάσταση!

Για τον συνδυασμό «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας»,

Ο επικεφαλής

Παναγιώτης Καζάς
Υπ. δήμαρχος για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

  Το ΠΑΣΧΑ είναι η μεγάλη εορτή του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης που μας συγκινεί και μας ενώνει, καθώς συνδυάζει τα Πάθη και τη Σταύρωση με την ανάταση της ψυχής και την προσδοκία της αναγέννησης και της δημιουργίας. Εύχομαι ολόψυχα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να αποτελέσει την αφετηρία της ελπίδας και ενός ευοίωνου οράματος για το μέλλον της πατρίδας μας. Όμως η μετουσίωση της προσδοκίας σε πράξη απαιτεί ενότητα, σύμπνοια,  θεώρηση της ζωής με τη λογική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Εύχομαι και πάλι η λυτρωτική δύναμη της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας, υγεία στον κάθε συνδημότη μας ξεχωριστά και οικογενειακή ευτυχία. Το άσβεστο αναστάσιμο φως ας γίνει, λοιπόν, ο ακτινοβόλος φάρος, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να σταθούμε με δύναμη μπρος στις μεγάλες προκλήσεις και με κοινή προσπάθεια, δράση και συμπόρευση να βρούμε τη λυτρωτική διέξοδο για ένα καλύτερο αύριο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

 

 

 

 

 

Το θριαμβικό μήνυμα της Ανάστασης να γεμίσει τις ψυχές μας με πίστη και αισιοδοξία.

Το Φως Του να μας δείξει τον δρόμο για να πάμε μπροστά Ενωμένοι και Δυνατοί, όπως μας αξίζει.

Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια να αποτελέσουν σημεία αναφοράς της ζωής μας ανανεώνοντας την ελπίδα για καλύτερες μέρες.

Υγεία και Ευτυχία σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψυχή.

Καλή Ανάσταση!

Καλό Πάσχα!

 

Γεώργιος Δ. Νταντάμης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

«Ανανέωση Τώρα»

Πάσχα σημαίνει Αγάπη, Ελπίδα, Πίστη, Αισιοδοξία!

Το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού να γίνει πράξη στις ζωές μας, στις οικογένειές μας, στον τόπο μας. Η Πρόοδος και η Ευημερία πηγάζουν από την ισχυρή πίστη και την προσήλωση στις αρχές και τις αξίες που Αυτός μας δίδαξε.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμά Του και με ανθρωπιά να προχωρήσουμε μπροστά.

Η Ανάστασή Του, να φωτίσει τους δρόμους μας.

Αγάπη και Ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά

Καλή Ανάσταση.  Καλές Γιορτές!

 

Αστέριος Φαρμάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου
«ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ 2019

†  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

 

Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,

Τὸ Πάσχα εἶναι, ὡς γνωστόν, ἡ ἑορτή τῶν ἑορτῶν καὶ ἡ πανήγυρις τῶν πανηγύρεων! Εἶναι ἡ διάβασις ἐκ θανάτου προς ζωήν! Εἶναι τὸ μυστικό, θεῖο, σωτήριο Πάσχα! Ὁ Χριστός νίκησε τόν θάνατο. Αὐτό γιορτάζουμε τή μεγάλη καί λαμπρή ἑορτή τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου μας. Γι’ αὐτό θά ψάλλουμε γιά σαράντα μέρες συνεχῶς τό πανευφρόσυνο «Χριστός  ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας». Τὸ ἐλπιδοφόρο μήνυμα τῆς προσφορᾶς ζωῆς ἀπό τὸν Ἀναστάντα Κύριο «καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασιν», εἶναι τὸ κέντρο τῆς έπί γῆς πορείας μας, πού θά μᾶς ὁδηγήσει στήν ἀθανασία.

Πιστεύουμε καὶ ὁμολογοῦμε ὅτι σήμερα ὁ Ἀναστάς Κύριος ἔρχεται μέ πολλή εὐσπλαχνία πρὸς ἐμᾶς γιά νά φέρει μέσα στή δική μας ἀδυναμία, λύπη, ἀπελπισία, ὀλιγοπιστία καί ἀσθένεια, τή δική Του δύναμη, χάρη, συγχώρεση, ἀγάπη, φῶς, εἰρήνη, ἀφθαρσία, αἰωνιότητα καί ἁγιασμό.

Πιστεύουμε καί ὁμολολογοῦμε ὅτι ἔρχεται πρός ἑμᾶς ὄχι γιατί ἐμεῖς τό ἀξίζουμε, ἀλλά γιατί Ἐκείνος εἶναι φιλάνθρωπος καί ἐλεήμων.

Πιστεύουμε καί ὁμολογοῦμε ὅτι ἡ ζωή μας χωρίς τὸν Ἀναστάντα Κύριο εἶναι κόλαση καί ὁ κόσμος μας χωρίς τὴν παρουσία Του ἕνα παράλογο νεκροταφεῖο.

 

«Ἀνάστασιν Χριστοῦ θεασάμενοι

προσκυνήσωμεν Ἅγιον Κύριον Ἰησοῦν, τόν μόνον ἀναμάρτητον…».

       Τήν ἁγία Του Ἀνάσταση, ὄντως βλέπουμε καί ζοῦμε κατά τή φιλάνθρωπη χάρη καὶ δωρεά Του, καθῶς δια μέσου της μετανοίας μας σταυρώνουμε τόν παλαιό ἄνθρωπο τοῦ ἐγωϊσμοῦ καὶ τῶν παθῶν.

Τήν ἁγία Του Ἀνάσταση, βλέπουμε κί βιώνουμε μέσα στήν Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας, διότι κατά τήν εὐδοκία Του ἐδῶ στήν Ἐκκλησία Του παραδίδει ὁλόκληρο τόν Ἑαυτό Του.

Τόν Ἀναστάντα Κύριο, βλέπουμε και ἀναγνωρίζουμε στη ζωή ὅλων τῶν ἀναστημένων ἀνθρώπων τοῦ  Θεοῦ , οἱ ὁποῖοι εἴδη ἀπό τοῦ παρόντος αἰῶνος ἑνώθηκαν με τόν Ἀναστάντα Κύριο και ἔγιναν με την χάρη Του υἱοί τῆς Ἀναστάσεως καί τέκνα φωτόμορφα τῆς Ἐκκλησίας.

Τόν Ἀναστάντα Κύριο βλέπουμε καὶ ἐνθρονίζουμε στήν καρδιά μας μέ τή συνεχῆ καρδιακή προσευχή μας.

Τόν Ἀναστάντα Κύριο βλέπουμε καί κοινωνοῦμε κατά τήν κοινωνία τῶν Ἁγίων Του Μυστηρίων καί μάλιστα μέ τή μετάληψη τοῦ Παναγίου Σώματος καί Αἵματός Του.

«∆εῦτε  πάντες οἱ πιστοί προσκυνήσωμεν

τήν τοῦ Χριστοῦ Ἁγίαν Ἀνάστασιν.

Ἰδοῦ γάρ ἦλθε διά τοῦ Σταυροῦ, χαρά ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ….».

Χριστός Ἀνέστη! Ἀληθῶς Ἀνέστη!

 Καλό καί Εὐλογημένο Πάσχα !

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

†  Ὁ  Κ ί τ ρ ο υ ς  Γ ε ώ ρ γ ι ο ς