Νομότυπο ίσως,

ανήθικο σίγουρα

Λάππας για τα 10 στρέμματα (“χύμα”) στο κύμα που με μια αίτηση πήγαιναν για δημοπρασία, σε μέρες φουλ προεκλογικές…

 

 

 

Το ξεχασμένο ήδη από την διοίκηση και την αντιπολίτευση θέμα του “φιλέτου” των 10 παραλιακών στρεμμάτων, στην περιοχή Τοπόλιανη του Λιτοχώρου (στο τμήμα 356γ, 90 στρεμμάτων, δίπλα στο “Olympian Bay”) που θα εισηγείτο η δημοτική σύμβουλος της διοίκησης Κ. Φωτίου-Καλλινίκου και τελικά εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, στην συνεδρίαση-έπος των 73 θεμάτων, οδεύει προς κρίση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η αναμενόμενη ακύρωσή του δεν εξαφανίζει -φυσικά- το θέμα και την υπερψήφιση μιας πρότασης που χαρακτηρίστηκε “φωτογραφική” (από τον επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”, Άρη Ρεμπατσιό -που τελικά το ψήφισε-) και τις ευθύνες διοίκησης και αντιπολίτευσης, για όλα αυτά που διαδραματίστηκαν σε χρόνο πλήρως προεκλογικό.

Η “Εφημερίς του Ολύμπου”, συνεχίζοντας την έρευνα για μία ακόμη απαράδεκτη προσπάθεια της διοίκησης Δημόπουλου να μοιράσει την πολύτιμη γη μας σε φίλους και συνοδοιπόρους, ζήτησε την γνώμη του ως πρόσφατα Νο2 της διοίκησης και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό “Προοπτική-Πρωτοπορία”, Νίκο Λάππα. Μεταξύ -πολλών- άλλων, έκανε λόγο για διαδικασία νομότυπη, αλλά ανήθικη και επεσήμανε το γεγονός ότι το θέμα ήρθε προς έγκριση στην πλέον ακατάλληλη στιγμή και τελικά ψηφίστηκε από μόνον 8 και όχι 14 δημοτικούς συμβούλους. Επισήμανε δε την ανάγκη να καταμετρηθεί επιτέλους η δημοτική γη, ως πρώτο βήμα της αξιολόγησής της για περαιτέρω αξιοποίηση.