Στην Πυροσβεστική ο Καστόρης

για την δασοπροστασία

είδε και εκπαίδευση πρόσφατα μονιμοποιηθέντων 5ετών πυροσβεστών

 

 

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρη
στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης

Ισχυροποίηση της αντιπυρικής προστασίας των δασών

 

Σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πιερία, όπως διαπίστωσε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κατερίνη, συνομίλησε με τον διοικητή της υπηρεσίας, ενώ έγινε και αυτόπτης μάρτυρας της εκπαίδευσης των πρώην συμβασιούχων (πενταετούς σύμβασης) και νυν μόνιμων πυροσβεστών της.

Από την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής από τον διοικητή προέκυψε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και εξοπλισμού, ενώ αναμένεται και η συνδρομή των εποχικών πυροσβεστών που προστίθενται κάθε χρόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.

Όπως ανέφερε ο κ. Καστόρης, φέτος η αντιπυρική προστασία των δασών ισχυροποιείται περαιτέρω, καθώς τις προηγούμενες μέρες υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, που συντονίζει και ρυθμίζει τη συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας στον τομέα της πρόληψης, αλλά κυρίως της καταστολής των δασικών πυρκαγιών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία αρμοδιοτήτων τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων 5ετούς διάρκειας, που έβαλε τέλος σε μια ομηρία 20 και πλέον ετών. Παρόντες στη συνάντηση τρείς εξ αυτών, μόνιμοι πλέον πυροσβέστες, οι οποίοι την ώρα εκείνη εκπαιδεύονταν σε συνθήκες καταστολής πυρκαγιάς σε αστικό περιβάλλον.