Ο Βούρδας προχωρά

σε "σταθερή τροχιά" προς τις 15 Ιουνίου

οι υπόλοιποι… περιμένουν κάποιο τραίνο

Ο γγ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, φαίνεται να προχωρά κανονικά το σχέδιο που συμφωνήθηκε στον Πλαταμώνα και στην Αθήνα για τις γραμμές του Πλαταμώνα και να μην καθυστερεί, ούτε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σε μια προσπάθεια να τηρηθούν οι -κοινές, πια- δεσμεύσεις και ως προς το αποτέλεσμα και ως προς τους χρόνους.

Ταυτόχρονα, προχωράνε και οι διαδικασίες που απαιτούνται για την συμφωνημένη κατάληξη, αν και δεν λείπουν οι συνηθισμένες(;) καθυστερήσεις. Μία τέτοια από την πλευρά της ΓΑΙΟΣΕ, έκανε τον -προερχόμενο από την ΕΡΓΟΣΕ- Βούρδα να απειλήσει τα στελέχη της ακόμη και με απόλυση και θα ήταν πολύ διαφωτιστικό να γίνει γνωστό τι αφορούσε η καθυστέρηση εκ μέρους της ΓΑΙΟΣΕ. Στην ατζέντα του Θ. Βούρδα παραμένει ως σημαντική ημερομηνία η 15η Ιουνίου 2019 και η παρουσίαση μιας πρώτης, αλλά συγκεκριμένης, αποτύπωσης των σχεδιασμών για την ανάπλαση της περιοχής των γραμμών. Καθυστέρηση δεν υπήρξε καμία πάντως σε ότι αφορά τους καταπατητές της γραμμής του Πλαταμώνα, οι οποίοι έλαβαν πρόσφατα και τα σχετικά εξώδικα. Κι ενώ κατ’ ιδίαν υπήρξαν πολλά παράπονα, δημόσια δεν είπε κανείς το παραμικρό, ιδιώτης ή δημόσιος φορέας.,

Πρόσφατα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου φέρεται να επιβεβαίωσε τις φθορές στην υποδομή που προξένησε η σημερινή διοίκηση στο πολυδιαφημισμένο “άνοιγμα” του Πλαταμώνα και να ανέλαβε επίσημα την υποχρέωση προς αποκατάσταση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια κομβική σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο Υπουργείο, με την συμμετοχή και των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία απουσίαζε όμως ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Όχι απλώς δεν μετείχε ο δήμαρχος Κ. Δημόπουλος (όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων), αλλά ο Δήμος μας δεν εκπροσωπήθηκε με κάποιον από τους πολλούς συνεργάτες του δημάρχου ή τα -με μεγαλύτερη εμπειρία- στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου.