Για όλες τις μητέρες του κόσμου

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου

ημέρα τιμής, αναγνώρισης και εκτίμησης του ρόλου του σημαντικότερου προσώπου της ζωής κάθε ατόμου, της μητέρας

 

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη Γιορτή της Μητέρας

Η μητέρα είναι το πολυτιμότερο και το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζουμε όταν ερχόμαστε στον κόσμο. Η μητέρα, μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας αποτρέπει και μας προστατεύει, μας στηρίζει, αγωνιά για μας, λυπάται αλλά  και χαίρεται αληθινά για τις επιτυχίες μας. Η μητέρα μας, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο, γίνεται θυσία για την ευτυχία μας, θέτοντας πάντα  τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα χωρίς καμία σκέψη.

 

Ως πυλώνας της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, η μητέρα,  προσπαθεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές, ήρεμο και ευτυχισμένο περιβάλλον και με υπομονή, κουράγιο και δύναμη ψυχής να εμφυσήσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.


Η  γιορτής της μητέρας αποτελεί  ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της. Με την ευκαιρία, όμως, της γιορτής, ας αναλογιστούμε τις δυσκολίες της καθημερινότητάς της, τις θυσίες και τους κόπους της, για να θρέψει τα παιδιά της. Στη σημερινή εποχή ο ΄΄ιερός΄΄ ρόλος της μητέρας-αναμφισβήτητα ισχυρός και αναντικατάστατος γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Ως μητέρα και εγώ, έρχομαι αντιμέτωπη με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των πολλαπλών ρόλων στους οποίους καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε.

 

Εύχομαι, σε όλες τις μητέρες, χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία  και δύναμη, για να συνεχίσουν το σπουδαίο ρόλο της μητρότητας. Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν και να αποδεικνύουμε έμπρακτα και καθημερινά την αγάπη, το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη  και την εκτίμησή μας για το αξιοθαύμαστο έργο, που επιτελούν στη ζωή μας.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Σοφία Μαυρίδου

 

 

 

 

Κατερίνη, 11.05. 2019  

Μήνυμα ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας για τη Γιορτή της Μητέρας

Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!

Η Μάνα είναι τα πάντα…

Τη μάνα την κρατάμε βαθιά στην καρδιά μας κάθε στιγμή και κάθε μέρα.

Από τη μάνα αναζητάμε καθημερινά μια αγκαλιά, ένα αποκούμπι, τη στοργή, το χαμόγελο,  το πρώτο τρυφερό χάδι, το πιο ζεστό φιλί.

Η μάνα είναι αυτή που στέκεται πάντα στο προσκέφαλό μας, μέρα νύχτα και ξαγρυπνά, χωρίς ανταλλάγματα.

Ακούραστη, αγόγγυστη, με την αγάπη να ξεχειλίζει άφθονη από  μέσα της και να ζεσταίνει τη καρδιά μας.

Είναι στη στεναχώρια, παρηγοριά, στις δύσκολες στιγμές η δύναμή μας, έμπνευση και ελπίδα για μία καλύτερη μέρα.

Είναι ανεξάντλητη πηγή αγάπης και συγχώρεσης.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ημέρα για να μας υπενθυμίζει το μεγαλείο του πλάσματος που δίνει ζωή και διαπλάθει προσωπικότητα.

Ευχόμαστε  σε όλες τις μητέρες του κόσμου χρόνια πολλά, να είναι γερές, χαμογελαστές και να εξακολουθούν να μας αγαπούν και να μας φροντίζουν πάντα με τον ιδιαίτερο τρόπο τους.

 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας

           Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ                                                           Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

            ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΛΩΝΟΣ                                                                              ΡΟΥΛΑ ΒΑΒΑΤΣΟΥΛΑ

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για την Γιορτή της Μητέρας

 

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου αποτελεί ημέρα τιμής, αναγνώρισης και εκτίμησης του ρόλου του σημαντικότερου προσώπου της ζωής κάθε ατόμου, της μητέρας. Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της υψηλής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς. Την γυναίκα που οι πράξεις της καθορίζουν και διαμορφώνουν, διαχρονικά, το παρόν και το μέλλον κάθε τόπου, κάθε κοινωνίας, κάθε εποχής, κάθε πολιτισμού.

Η Ημέρα της Μητέρας αποτίει συμβολική τιμή προς την ιερή έννοια της μητρότητας.

Τιμώντας τη Μάνα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ζωή που μας χαρίζει, τις θυσίες που κάνει, την ανιδιοτελή και ανεξάντλητη  αγάπη και προσφορά χωρίς ανταλλάγματα.

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους της ύπαρξής της στη ζωή μας και για την ίδια την ύπαρξή μας πάνω στη γη, της αξίζει ο απόλυτος σεβασμός και η αγάπη μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες, υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν τη μεγάλη, την ουσιαστική και ζωογόνο αποστολή τους.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Βαγγέλης Λαγδάρης

 

 

 

9/5/2019

Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικτυακή πλατφόρμα για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς

από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το νόμο 4538/16-05-2018, έχει δημιουργεί διαδικτυακή πλατφόρμα για υποψήφιους θετούς και ανάδοχους γονείς υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πληροφοριακού Συστήματος Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), στη διεύθυνση https://www.anynet.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 64, 54627, Θεσσαλονίκη), στα τηλέφωνα 2313 330886 (Χρυσούλα Δεδούση), 2313 330868 (Χαρίκλεια Καλαμπίδου), 2313 330819 (Μαρία Παπαδοπούλου).