Τυχαίο;;;

ΤΥΧΑΙΟ.-

το είπε κι η Άννα-Μισέλ…

Το “Η Μακεδονία είναι ελληνική-Αλήτες-προδότες-πολιτικοί”, σταδιακά, απ΄ την πρώτη στην τρίτη συγκέντρωση, μετατράπηκε σε “Η Μακεδονία είναι ελληνική-Αλήτες-προδότες-αριστεροί”, ενώ οι βρισιές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των οικογενειών των τριών βουλευτών του της Πιερίας -με σταθερή προτίμηση στις μητέρες των βουλευτών- παραμένει αμείωτη και σημαντική.

Μετά πέντε προεκλογικές εκδηλώσεις στην Κατερίνη, δύο της ΝΔ και τρεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε χθες ακόμη περισσότερο, το πασιφανές: οι μακεδονομάχοι-πρεσπομάχοι υπάρχουν μόνο για τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές τους επιβεβαιώνουν ότι ακροδεξιά και ΝΔ έχουν σχέσεις εξ αίματος και όχι εξ αγχιστείας.

Χθες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, και ο αγρότης-υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βλάσης Τσιόγκας, ήρθαν στην Κατερίνη και στην “Εκάβη” συνομίλησαν με αγρότες και παραγωγούς, κτηνοτρόφους και στελέχη συνεταιρισμών και επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα. Κι ήταν συνομιλία και διάλογος με άνεση χρόνου, με διαπιστώσεις, συμφωνίες και διαφωνίες. Για τη νέα ΚΑΠ και -φυσικά- για τα όσα αφορούν την αγροτική Πιερία, με τα δυναμικά της ακτινίδια, τα διάσημα καπνά της, τις θεομηνίες, τα ασφάλιστρα, τις νέες αγορές. Όλα.

Απ’ έξω, οι μακεδονομάχοι ασχημονούσαν.

Πάλι κατά του ΣΎΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικώς, των βουλευτών Πιερίας ειδικώς.

Κατάφεραν να αναγκάσουν και πάλι την Αστυνομία να κινητοποιηθεί, να ταλαιπωρήσουν ολόκληρη την Κατερίνη με το -επίσης αναγκαστικό- κλείσιμο του δρόμου για λόγους ασφαλείας και να καταγράψουν και πάλι την ύπαρξή τους.

Κι ενώ τάχα καταφέρονται κατά των πολιτικών γενικώς, το ΣΥΡΙΖΑ βρίζουν ειδικώς και μόνο και στελέχη του που έχουν σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών γενικώς ως στελέχη και τίποτα ειδικότερο. Ενώ η Μαρία Σπυράκη που βρέθηκε κι αυτή πρόσφατα στην Κατερίνη και στο Επιμελητήριό μας, απόλαυσε πλήρη ειρήνη και ηρεμία, ενώ ήταν αυτή που συναντιόταν κρυφά με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, στις Βρυξέλλες, διαπιστωμένα για το Ονοματολογικό, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Την στατιστική αυτή σύμπτωση (συγκεντρώσεις στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ησυχία, τάξη και ασφάλεια σ’ αυτές της ΝΔ), έθεσε η ΕτΟ στην κρίση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, στη διάρκεια της δικής της πρόσφατης επίσκεψης στην Κατερίνη, για μια τέτοια προεκλογική εκδήλωση. Στην απάντησή της τα εξηγεί όλα κι αξίζει να τη δείτε με την αρμόζουσα προσοχή.