Πάει κι η Τρίτη…

οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώνονται

κοντά οι Γερολιόλιος-Φαρμάκης; – ο Δημόπουλος πιστεύει πράγματι ότι με … γιουρούσι θα ανατρέψει το αρχικό αποτέλεσμα???

 

 

 

 

Οι μέρες -ή καλύτερα, οι ώρες- ως το πρωί της ερχόμενης Κυριακής είναι λίγες, οι επιλογές μόνο δύο και το διακύβευμα μέγιστο: η εκλογή του επόμενου δημάρχου Δίου-Ολύμπου. Έτσι, οι εξελίξεις είναι πράγματι ραγδαίες και καθοριστικές. Την ίδια ώρα που οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών ξενυχτούν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την εκλογή, υιοθετώντας ακόμη και ανεξακρίβωτες πληροφορίες για την σταυροδοσία, οι ηγεσίες και τα υψηλότερα στελέχη συζητούν για να καθορίσουν συμμαχίες και την στήριξη που θα αναδείξει τον νικητή.

Σήμερα, θα γίνουν οι εσωτερικές διαδικασίες των πέντε -πλην Γερολιόλιου και Δημόπουλου- συνδυασμών για να αποφασιστεί … “με ποιον θα παν’ και ποιον θ’ αφήσουν”… Οι επαφές με τους δύο ενδιαφερόμενους άρχισαν χθες κι ολοκληρώθηκαν σήμερα, ενώ τα δύο επιτελεία των “μονομάχων” συσκέφθηκαν για να καθορίσουν την στρατηγική και είχαν τις πρώτες επαφές με τους πιο κοντινούς τους συμμάχους, χθες.

Πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Μυλωνέρο να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Δημόπουλο, αλλά -όπως δήλωσε χθες στην ΕτΟ- ο επικεφαλής της “Κίνησης Δημιουργίας” θα ανταποκριθεί και στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρώτος σε ψήφους Βαγγέλης Γερολιόλιος. Ο έχων μια έδρα περισσότερη από τον Μυλωνέρο, Στέργιος Φαρμάκης, δημοσίευσε σήμερα το συνηθισμένο ευχαριστήριο, χωρίς όμως να αναφέρει το παραμικρό για την εξελισσόμενη διαδικασία, πέραν του “είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους που έχουμε κοινά σημεία στις προγραμματικές μας θέσεις και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και ενότητα στον Δήμο μας.”. Η συγκεκριμένη αναφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί εντελώς γενικόλογη και ασύνδετη με τα όσα συμβαίνουν σήμερα και αύριο. Οι δύο ήδη αιρετοί για την περίοδο 2019-2023, προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους, αλλά είχαν πρόσφατα μια ευκαιρία σύγκλισης: στη διάρκεια της περσινής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή μας, οι δύο άντρες βρέθηκαν στον ίδιο χώρο στον οποίο θα “στάθμευε” για λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ. Αν και δεν είχε δηλώσει την επιθυμία του να “κατέβει” για δήμαρχος, ο Στέργιος Φαρμάκης επεδίωξε να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη και τελικά να εκκινήσει μια σύντομη συζήτηση για τον Όλυμπο -και την πολυπόθητη και άπιαστη ανάπτυξή του-, αιφνιδιάζοντας τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και τον -ήδη υποψήφιο, κατά δήλωση του- Βαγγέλη Γερολιόλιο. Οι δε προτάσεις τους προς τον πρόεδρο ήταν αρκούντως συγκλίνουσες…

 

farmeux

 

Απολαυστικά αποκαλυπτικό ήταν τελικά το ευχαριστήριο μήνυμα του απερχόμενου δημάρχου που -με γλώσσα άνετη, όπως το συνηθίζει στις “ζωντανές” εμφανίσεις- ανακοίνωσε ότι “όλα είναι ανοιχτά”, “η κάλπη το πρωί της Κυριακής θα είναι κενή”, υπενθυμίζοντας ότι στις επαναληπτικές εκλογές οι υποψήφιοι είναι δύο και η εκλογή άσχετη από άλλους παράγοντες, όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική θέλουν συνεργασίες και συνεννόηση, ότι η παράταξη εκκίνησε ήδη συζητήσεις για συνεργασίες και ελπίζει ότι οι δημότες -ξαναψηφίζοντας απελευθερωμένοι από τις επιλογές δημοτικών συμβούλων- θα εκτιμήσουν τώρα περισσότερο το έργο Δημόπουλου, ειδικά αυτό που αφορά το μέλλον. Πληροφορίες της ΕτΟ για τις προθέσεις της “Ολύμπιας Συμμαχίας 2”, την θέλουν να κλίνει προς την κατά μέτωπο “επίθεση” στις περιοχές που ήταν δυνατή το 2014, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τώρα ψήφους για δήμαρχο, εκεί που έχασε ψήφους για συμβούλους. Γεγονός είναι ότι η παράταξη έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες συνεννόησης με συμμάχους, ώστε η βοήθειά τους να ανατρέψει ολοκληρωτικά το σκηνικό της πρώτης Κυριακής.

 

 

euxdhm

 

 

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο αρχηγείο της “ΣΥΝθεσης” στην Αγίου Νικολάου, αλλά παραμένει άγνωστο με ποιον επικεφαλής συνομιλεί ο Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Η Κατερίνα Κουρίτα, απαντώντας στην χθεσινή ερώτηση της ΕτΟ, για την αποδοχή της χθεσινής πρόσκλησης Γερολιόλιου σε διάλογο, παρέπεμψε σε πρόσφατες και παλιότερες θέσεις και δεσμεύσεις της παράταξής της.

 

παράρτημα

 

Χωρίς την “Πρωτοπορία” του Νίκου Λάππα, συνεδρίασε χθες η “Προοπτική” του Πέτρου Κιάφα, προκειμένου η παράταξη να καθορίσει την στάση της έναντι των επαναληπτικών εκλογών, αλλά και των μετεκλογικών εξελίξεων και συνεργασιών. Η εισήγηση του Πέτρου Κιάφα, αν και σε βαρύ κλίμα -λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της 26ης Μαΐου- έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μέλη της παράταξης και επιβεβαίωσε την προεκλογική δέσμευση όλων ότι δεν θα προσέλθουν σε καμία διαδικασία συναλλαγής και ανταλλαγμάτων, ούτε θα συμφωνήσουν σε μετεκλογική συνεργασία με τον όποιο νικητή, αλλά θα πολιτευτούν ανεξάρτητα και με βάση το κοινό καλό, χωρίς να διστάσουν να υποστηρίξουν το θετικό και να ψέξουν το αρνητικό, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής. Παρά την πρόταση Κιάφα για κατά συνείδηση ψήφο την ερχόμενη Κυριακή και δυνατότητας επιλογής των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων για μετεκλογική σύμπλευση ή όχι, η παράταξη αποφάσισε να τηρήσει εκλογική ουδετερότητα και μετεκλογική ανεξαρτησία, δικαιώνοντας τον επικεφαλής. Στην χθεσινή σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το σιωπηλό μεν-οριστικό δε διαζύγιο με την “Πρωτοπορία”, γεγονός που περιορίζει το ρόλο του Νίκου Λάππα στο ελάχιστο (μη εκλεγμένος επικεφαλής παράταξης).

Πριν λίγο, μεσημέρι της 29ης Μαίου, ο συνδυασμός του Πέτρου Κιάφα εξέδωσε κι αυτός ευχαριστήρια ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνεται η απόφαση που κατέγραψε το ρεπορτάζ της ΕτΟ.

 

 

 

euxkiafa