Κύκνειο;

(η τελευταία ομιλία Δημόπουλου)

για τον 9ο Δήμο στον κόσμο και το πως το κατάφερε – οι … συνειδητές “αποστασίες” και η ακύρωση των επικεφαλής πριν καν δημοσιευτούν τα αποτελέσματα

Ο κόσμος έχει 168 Δήμους.

Κι ο κάμπος πλημμύρισε ΕΣΠΑ.

Και απ’ αυτούς τους 168 Δήμους του ΚΟΣΜΟΥ, ο δικός μας βγήκε ένατος -9ος- σε εκτέλεση επενδύσεων, το 2017.

Έκανε και λάθη, του έγιναν υποδείξεις, του τράβηξαν τ’ αυτί, στεναχωρήθηκε, μάζεψε τα κομμάτια του και συνέχισε.

Κι έκανε κι ένα λάθος ακόμη: από κεκτημένη δικηγορική ταχύτητα, είχε επιλέξει να μη λέει ψέμματα, στο δημόσιο λόγο του.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο της τελευταίας ομιλίας Δημόπουλου, αλλά ΜΟΝΟ αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιλογής σας. Η ΕτΟ δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη.

Στα υπόλοιπα θέματα… πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων Φαρμάκη και Μυλωνέρου, στελέχη των συνδυασμών τους έσπευσαν στην Βροντού προκειμένου να προλάβουν να αποδείξουν ότι:

  • ελάχιστη αξία έχει η ψήφος του λαού που ακόμη δεν έχει καν καταγραφεί με λεπτομέρειες

  • ελάχιστη αξία έχουν οι συνδυασμοί που την διεκδίκησαν και είναι ευκαιριακές ενώσεις ευκαιριακών υποψηφίων, χωρίς κανένα σοβαρό πολιτικό ή αυτοδιοικητικό χαρακτηριστικό, τίποτα πέρα από τη γνώση ότι κανείς αιρετός δεν έχασε τα τελευταία 30 -ίσως και περισσότερα- χρόνια

  • άσχετα με το εκλογικό καθεστώς, άσχετα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, κάποιοι -πολλοί- είναι ικανοί να ξεφτιλίσουν τα πάντα, ακόμη και την ξεφτίλα

  • έπονται ακόμη χειρότερες εξελίξεις και -δυστυχώς- ούτε ένα “συγγνώμη” δεν θ’ ακούσουμε (πάλι). Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έχει αλλάξει ήδη και οι “λαγοί” ένα κατάφεραν με τον “Κλεισθένη”: να αποδείξουν άμεσα την ύπαρξή τους.

Στο παρασκήνιο, οι ατυχήσαντες που ήθελαν εαυτόν σίγουρο φαβορί “χαλάσαν τον κόσμο” που ο κόσμος δεν τους ψήφισε τόσο ώστε να αποσπάσουν το 101% των ψήφων και η κατανομή των εδρών έγινε ήδη το ομόλογο που τέθηκε προς διαπραγμάτευση, χωρίς -φυσικά- να ασχολείται κανείς μ’ αυτό που όλοι οι …”ευσυνείδητοι” επικαλούνται: συζητήσεις για προγραμματικές συμφωνίες, ενώ κανείς επικεφαλής και συνδυασμός δεν έθεσε ποτέ κάποια “κόκκινη γραμμή” για το τι ακριβώς είναι το ελάχιστο των προτάσεων του που απαιτεί να ικανοποιηθεί για να συμπλεύσει με άλλον συνδυασμό. Κι ο Κιάφας ακόμη που έθεσε το όριο “δεν θα συνεργαστούμε προεκλογικά και μετεκλογικά με κανέναν και θα κρίνουμε ότι έρχεται σε διαβούλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο”, δέχεται πιέσεις από στελέχη του που για κάποιο λόγο (ούτε αυτό δεν εξηγούν) “καίγονται” να παρέξουν στήριξη.

Με λίγα λόγια, η πιο σημαντική διαδικασία της -όποιας- Δημοκρατίας μας, είναι ήδη μια εντελώς προσωπική υπόθεση, εξυπηρέτησης προσωπικών επιδιώξεων, με όχημα… τις ανάγκες του συνόλου για διοίκηση και αυτοδιοίκηση, πρόοδο, διαφάνεια, δικαιοσύνη και παροχή σημαντικών υπηρεσιών.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας πρότεινε στους ψηφοφόρους του να στηρίξουν προοδευτικούς υποψηφίους και όχι τους υποψήφιους-στελέχη της ΝΔ που -προφανώς- δεν είναι προοδευτικοί. Επίσης προφανώς, η προτροπή έχει εφαρμογή μόνο στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Στον τοπικό μας ΣΥΡΙΖΑ κι επειδή μέχρι στιγμής καμία δημόσια τοποθέτηση δεν έχει υπάρξει για την στήριξη-ενεργή συμμετοχή στον συνδυασμό Φαρμάκη και την χθεσινή “αποστασία” στελεχών του προς Δημόπουλο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο απολογισμός πεπραγμένων της ηγεσίας του.

Καλή τετραετία.-

 

 

 

 

Μήνυμα του Αστέριου Φαρμάκη,
επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
για τη στάση στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Ευχαριστούμε τους συνδημότες που μας ψήφισαν στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου. Είμαι περήφανος τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τα μέλη του συνδυασμού μας. Είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη και κρίση, που ξεπέρασαν την πόλωση και τις κομματικές αγκυλώσεις για να αναδείξουν μια διαφορετική πρόταση για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου.

Η λογική της λειτουργίας του συνδυασμού μας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» μας καθοδηγεί στο να προτείνουμε τους συνδημότες μας να ψηφίσουν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών κατά συνείδηση απαντώντας στο ερώτημα ποιο πρόσωπο πιστεύουν ότι ως Δήμαρχος μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ενότητα στον Δήμο μας.

Όποιος Δήμαρχος κι αν εκλεγεί, θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό του Δήμου μας και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον του τόπου μας δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα. Τα μέλη του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να είμαστε μια δημοκρατική και έντιμη φωνή στη νέα τετραετία του Δημοτικού Συμβουλίου θωρακίζοντας τη Διαφάνεια, την Τοπική Ανάπτυξη και την Αξιοκρατία στον Δήμο μας.

Αστέριος Φαρμάκης

Επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ

 

 

 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημοτισσες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για την υποστήριξη σας στην προσπάθεια μας για ένα άλλο Δήμο Δίου-Ολύμπου που οραματιστήκαμε και πιστέψαμε.

Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ ακόμη μια φορά για την πρόκριση τους στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Δήμου μας,τόσο τον Κώστα Δημόπουλο όσο και τον Βαγγέλη Γερολιολιο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παλέψαμε να αλλάξουμε φιλοσοφία και προσέγγιση στην αντίληψη διαχείρισης των πραγμάτων του τόπου μας!

Έτσι λοιπόν σεβόμενοι το κάθε ένα συνδημότη μας που πίστεψε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της «Κίνησης Δημιουργίας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου»,και επειδή μας ρωτάτε ποια η θέση μας σχετικά με τον β’ γύρο, η στάση μας είναι μια και είναι ξεκάθαρη «ο κάθε συνδημότης μας που πιστεψε σε αυτή την προσπάθεια ας ψηφίσει με μοναδικό κριτήριο την καλύτερη επιλογή για την επόμενη μέρα του Δήμου μας».Αυτο θα πρέπει να είναι το διακύβευμα όλων μας και εμείς ως παράταξη οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Καλη δεύτερη Κυριακή!

Δημήτρης Ν. Μυλωνέρος

Επικεφαλής «Κίνησης Δημιουργίας για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου»