Νέο πιερικό(*) ρεκόρ!!!

άπιαστο

(* ίσως και παγκόσμιο;;;;)

 

 

 

 

Η απόσταση από την είσοδο της Αντιπεριφέρειας στην Κατερίνη ως την είσοδο της ΔΕΑΔΟ στο Λιτόχωρο είναι περίπου 16 χιλιόμετρα. Αν ένα έγγραφο φύγει από το ένα σημείο στις 9 Μαΐου 2019 και φτάσει στο άλλο στις 27 Μαΐου 2019, κινείται με την απίστευτη ταχύτητα των 842 μέτρων την ημέρα.

Με την ταχύτητα αυτή κινήθηκε το έγγραφο -με την υπογραφή της Σοφίας Μαυρίδου- που ενημέρωνε την ΔΕΑΔΟ -την δημοτική μας επιχείρηση- ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο 12574 ευρώ. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 8.5.2019 και -όπως ενημέρωσε την ΕτΟ η διοίκηση της ΔΕΑΔΟ- έφτασε στην επιχείρηση-άλλοτε χρυσωρυχείο στις 27.5.2019, δηλαδή την επομένη του πρώτου γύρου των πρόσφατων δημοτικών εκλογών!!!

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι το έγγραφο ενημερώνει την δημοτική μας επιχείρηση ότι έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά της απόφασης επιβολής προστίμου, σε 15 και σε 60 μέρες, από την δημοσίευση, “ανάρτηση στο διαδίκτυο” (γενικώς;;;; ή στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ;;;) ή την κοινοποίηση της. Πάντως, μέχρι στιγμής, στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν έχει αναρτηθεί η απόφαση. Αλλά …έχουμε καιρό. Χρειάστηκαν 19 μέρες για να φτάσει το πρόστιμο στον αποδέκτη, κάποια στιγμή θα φτάσει και στην αρμόδια Εισαγγελία, κάποια στιγμή θα υπάρξουν πιθανώς και οι προσφυγές και κάποια στιγμή -πιθανώς- θα ενημερωθούμε για την κατάληξη όλων αυτών.

 

Η δε είσπραξη του προστίμου γίνεται αναξέρτητα από τις προσφυγές και τις όποιες άλλες δικαστικές διαδικασίες, οπότε καλό θα ήταν να ενημέρωνε η ΔΕΑΔΟ τι απέγινε ΚΑΙ με το πρόστιμο…

Το ρεκόρ ως ρεκόρ είναι δείγμα των επιδόσεων διαφορετικών επιπέδων διοίκησης, επικεφαλής των οποίων είναι αιρετοί με ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: είναι στελέχη και πολιτικοί που ανήκουν στην τοπική ΝΔ. Και ως κόμμα η ΝΔ μπορεί να καμαρώνει γιατί στελέχη της κατάφεραν το συγκεκριμένο ρεκόρ και θα έχει και την ευκαιρία να καταγράψει κι άλλα μεγαλύτερα, αφού τα στελέχη της ή επανεξελέγησαν ή τα νέα που αναδείχτηκαν είναι κι αυτά στελέχη της. Η κα Μαυρίδου και ο κος Τζιτζικώστας θα βρίσκονται για μια ακόμη θητεία στο “τιμόνι” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφέρειας Πιερίας, ενώ ο Κ. Δημόπουλος (ιστορικό στέλεχος της ΝΔ) αποχωρεί τον Σεπτέμβριο και στη θέση του αναλαμβάνει ο Β. Γερολιόλιος (ιστορικό στέλεχος της ΝΔ).

Η ΕτΟ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εντοπίζει και να δημοσιεύει όλα τα νέα ρεκόρ που καταγράφει η αγαπημένη σε όλους μας Πιερία και η πολιτική της ηγεσία.