Χρόνια Πολλά

και του χρόνου καλύτερα!

είναι αργία ή δεν είναι αργία;;; έχει ουσία το ερώτημα και οι ανακοινώσεις ή σε δουλειά -αντιπολιτευτική- να είμαστε?

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ανακοίνωσε ότι η 17η Ιουνίου είναι αργία, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του περασμένου αιώνα και απόφαση νομάρχη του περασμένου αιώνα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζητάει από την κυβέρνηση να αποφασίσει κεντρικά, για όλη την χώρα να καθιερώσει την γιορτή του Αγίου Πνεύματος ως αργία. Υπενθυμίζει ότι η δυνατότητα της Περιφέρειας να καθιερώσει την συγκεκριμένη μέρα ως αργία καταργήθηκε πρόσφατα, αλλά υπάρχει εν ισχύ απόφαση νομάρχη Θεσσαλονίκης (όχι του περασμένου αιώνα, αλλά του 2002) η οποία καθορίζει την συγκεκριμένη ημέρα ως αργία. Και αργία θα είναι (στη Θεσσαλονίκη).

Σε μας εδώ, πιθανώς ισχύει η απόφαση του νομάρχη (Πιερίας) του περασμένου αιώνα, εμπορικό σύλλογο για όλο τον Δήμο δεν έχουμε, οπότε… ο Θεός και η ψυχή σας. Ζυγίστε τα πράματα και ευχηθείτε το Άγιο Πνεύμα να σας φωτίσει (και να δημιουργήσετε επιτέλους εμπορικό σύλλογο ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ). Αν είναι δύσκολη η απόφαση, κλείστε το μαγαζί και αναπόσπαστοι επικεντρωθείτε στο πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης: είναι του Αγίου Πνεύματος, αργία;;;

Και του χρόνου.-

 

 

 

        —————————————————————————————–
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι :

Όλα τα καταστήματα στην πόλη της Κατερίνης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η μέρα αυτή καθορίστηκε ως υποχρεωτική αργία σύμφωνα με το ΒΔ 150/3-2-1965 και απόφασης του π. Νομάρχη Πιερίας με αριθ. πρωτ: 306/18-6-1977 για ενημέρωση  των εμπόρων – καταστηματαρχών και του καταναλωτικού κοινού του Δήμου Κατερίνης.

 

 

 

 

11/06/2019

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Η κυβέρνηση να ορίσει ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

 

Σχετικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3996/2011 ΦΕΚ Α’ 170), καταργήθηκε το άρθρο 15 του Ν.2639/1998 και δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα  των Περιφερειαρχών  για να ορίζουν  ημέρες  υποχρεωτικής αργίας.

Ωστόσο, εκτιμά ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να καθοριστεί από την κυβέρνηση ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας υπενθυμίζει ότι, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε  καλέσει τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν αυτό το θέμα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σταθερή στο αίτημά της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχει  παλαιότερη απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ.22/19777/10-5-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.