ΕΛΓΑ: λειτουργούμε ανεξαρτήτως εκλογών

και είμαστε σε ετοιμότητα

“… Τέλος, να θυμίσουμε στους πληγέντες αγρότες ότι ο ασφαλής δρόμος των αποζημιώσεων περνάει, πια, μέσα από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και όχι από τα κομματικά γραφεία… “

 

 

 

 

 

                                                                               1806-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

 

Τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν εκ νέου χαλαζοπτώσεις  σε πολλές περιοχές  της χώρας. Ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα κάνοντας τις απαραίτητες επισημάνσεις και δίνοντας οδηγίες στους αγρότες. Μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς, θα συνεχίζονται οι επισημάνσεις σε όλες τις περιοχές. Για καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, οι εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα και πριν το τέλος των δηλώσεων ζημιάς.

Παράλληλα τέθηκε σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της αντιπολίτευσης, κάνοντας μικροπολιτική πάνω στον πόνο των ανθρώπων που έχασαν την παραγωγή τους. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διασπείροντας ψεύδη για την λειτουργία του Οργανισμού. Να τους ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά, ότι τα τελευταία χρόνια ο ΕΛΓΑ λειτουργεί ανεξάρτητα προεκλογικής περιόδου και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι εκλογές θα τελειώσουν, αλλά οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους αγρότες.

Να θυμίσουμε σε όλους ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η προάσπιση του δημόσιου και αλληλέγγυου χαρακτήρα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του κανονισμού ασφάλισης, ώστε να προσαρμοστεί στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα έχει συντομευτεί ο χρόνος αποπληρωμής των αποζημιώσεων με τον ΕΛΓΑ να έχει ήδη -4 μήνες νωρίτερα από πέρσι- υποβάλλει το αίτημα για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του, για πληρωμή του υπόλοιπου 30%, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Τέλος, να θυμίσουμε στους πληγέντες αγρότες ότι ο ασφαλής δρόμος των αποζημιώσεων περνάει, πια, μέσα από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και όχι από τα κομματικά γραφεία.