Κουνούπια, χόρτα

ρέματα, φωτισμός

όλα τα κάνει η Αντιπεριφέρεια για την ανάπτυξη

 

 

 

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Πιερία

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Εύρυθμη η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Πιερία ,αλλά απαραίτητα και τα μέτρα αυτοπροστασίας, που θα πρέπει να λαμβάνουν πολίτες  και επισκέπτες της περιοχής»

Είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Πιερία, από τα εξειδικευμένα συνεργεία των αναδόχων του έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με επίγειες και εναέριες δράσεις και στους τρεις δήμους της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισημαίνει τη σπουδαιότητα και την εύρυθμη εφαρμογή του προγράμματος, στο πλαίσιο άσκησης πολιτικών διασφάλισης της δημόσιας υγείας, εντατικοποιώντας τις επεμβάσεις καταπολέμησης κουνουπιών με τη θερινή τουριστική περίοδο που έχει ξεκινήσει και συστήνει σε πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας, να συμβάλουν με προληπτικά μέτρα στους χώρους τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

                                                
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Με ταχύ ρυθμό εξελίσσονται εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι αυξημένη»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Με ταχύ ρυθμό εξελίσσονται εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών, στην 9η επαρχιακή οδό από Πλαταμώνα έως Π.Παντελεήμονα.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας  για τα έτη 2017-2018» με προϋπολογισμό μελέτης 500.000€ (με Φ.Π.Α  24%).

Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία, που έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και συγκεκριμένα τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων, τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά..

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, καθιστώντας  την Πιερία εύκολα προσβάσιμη, ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών και  βελτιώνοντας την αισθητική εικόνα της περιοχής.

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – φωτοσήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΥΤΕ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠιερίαςΥπογράψαμε μία σημαντική σύμβαση, για να βελτιώσουμε τον ηλεκτροφωτισμό και τη φωτοσήμανση, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της καθημερινότητας των πολιτών»

Την εργολαβική σύμβαση του έργου «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – φωτοσήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΥΤΕ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης  500.000,00 € (με 24% ΦΠΑ), προβλέπει εργασίες εγκατάστασης συστημάτων φωτισμού και σηματοδότησης, συντήρηση εγκαταστάσεων δημόσιου φωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών καθώς  και νέες εγκαταστάσεις στο νομό.

Με την υπογραφή της  εργολαβικής σύμβασης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, την καθημερινότητα των πολιτών και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τον αναπτυξιακό της προγραμματισμό.

Να σημειωθεί, ότι το έργο, χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) ΕΤΟΥΣ 2018 της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων – τάφρων ΠΕ Πιερίας» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠιερίαςΠροτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων έργων, λειτουργούμε προληπτικά, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων»

Τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων – τάφρων ΠΕ Πιερίας», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο προϋπολογισμού 74.400€, χρηματοδοτούμενο από ΙΔΠ, προβλέπει καθαρισμό από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα, σε τμήματα τάφρων του στραγγιστικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Πιερίας.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συνεχίζει με ικανοποιητικό ρυθμό σημαντικές παρεμβάσεις, που αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων και καναλιών, που συμβάλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και αποτελούν προτεραιότητα του προγραμματικού σχεδιασμού της, στο σύνολο των κατασκευαστικών και διαχειριστικών παρεμβάσεων, που διασφαλίζουν την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη του τόπου.