Πολυθεματικό και μη εμπορικό Ιατρικό Συνέδριο

στο "Ιπποκράτειο"

Η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία να διοργανωθεί ένα συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και δημόσια χρηματοδότηση

 

 

 

 

21 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πρώτο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο δημόσιου χαρακτήρα στο Ιπποκράτειο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

 

Στο πρώτο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς εμπορικές χορηγίες το οποίο διοργάνωσε στις 21-22.6.2019 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και του υπουργείου Υγείας, παραβρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Το Ιπποκράτειο διοργανώνει για πρώτη χρονιά πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς εμπορικές χορηγίες, στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας του. Το συνέδριο περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια και φιλοδοξεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επιστημονική συνάντηση μάχιμων γιατρών, απαντώντας στις ανάγκες τους για διαρκή εκπαίδευση, με ελεύθερη και ισότιμη συμμετοχή.

Το επιστημονικό πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και με πολιτιστικές εκδηλώσεις: δύο θεατρικές παραστάσεις, η ιστορία του Σανατορίου από τη θεατρική ομάδα εργαζομένων του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και μια παράσταση κλόουν για τα παιδιά της Παιδιατρικής Πτέρυγας, με σκοπό να αναδείξει το γέλιο ως θεραπευτικό μέσο.

Η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, χαιρέτισε την πρωτοβουλία να διοργανωθεί ένα συνέδριο με δημόσιο χαρακτήρα και δημόσια χρηματοδότηση, απελευθερωμένο από τις εμπορικές και στοχευόμενες χορηγίες, τις διαφημίσεις και τις δεσμεύσεις της αγοράς.

«Είμαστε περήφανοι που αυτά τα χρόνια καταφέραμε να αναδείξουμε τις υγιείς πτυχές των δημόσιων νοσοκομείων και να βάλουμε σε τάξη την αταξία, χαράζοντας μια σταθερή ρότα προς την εξυγίανση της δημόσιας Υγείας. Αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα καταφέραμε να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με σεβασμό, ανιδιοτέλεια και ανθρωπιά», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

«Είμαι βέβαιη πως μέσα σε τέτοιες συνθήκες τα αποτελέσματα του πολυθεματικού συνεδρίου του Ιπποκράτειου μόνο θετικά και ελπιδοφόρα μπορούν να είναι, πόσο μάλλον όταν εμπλουτίζονται και με πολιτιστικές δράσεις αναδεικνύοντας και μια διαφορετική πτυχή των νοσοκομείων από αυτή που όλοι έχουμε συνηθίσει», τόνισε η Υφυπουργός συγχαίροντας την οργανωτική επιτροπή και τη διοίκηση του νοσοκομείου για αυτή τους την πρωτοβουλία, ενώ ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια.