Πετάνε τα δις;;;

πετούν και κάνουν και φωλιές

προς τα που πετούσαν δεν μάθαμε ακόμη – αλλά αυτοί που τα πετούσαν… θέλουν ένα νέο ξεκίνημα

Η μόνη δημόσια αντιπαράθεση, σε τοπικό επίπεδο, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε τούτη την προεκλογική περίοδο που ολοκληρώνεται απόψε, υπήρξε αυτή για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Και είχε όλα τα γνωρίσματα της όποιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μονομάχων και στο κεντρικό σκηνικό: μηδενιστική, ισοπεδωτική αντιπολίτευση από τη μία με προϋπόθεση την απουσία μνήμης και από την άλλη, επίκληση και της ιστορικής μνήμης που καλύπτει περίοδο μεγαλύτερη κι από δεκαετία, επίκληση της λογικής και καταμερισμός -αλλά απρόσωπος- των ευθυνών.

Η μοναδική αυτή αντιπαράθεση έγινε με ανακοινώσεις-δελτία Τύπου και κανείς από τις δύο πλευρές δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τον αντίπαλο και ανθυποψήφιό του. Όμως, πέρα και πάνω από τις απόψεις, στέκει ακλόνητη η αλήθεια και ακλόνητη την κάνουν τα στοιχεία. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι -συνήθως- γραπτά και δημόσια. Και τέτοια υπάρχουν και για το ΓΝΚατερίνης. Και παρουσιάστηκαν τότε πανηγυρικά και όποιος θέλει μπορεί να τα δει.

ΤΟ ΧΩΝΙ
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 14:31
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Το πιο μνημονιακό νοσοκομείο της Ελλάδας

Μήνες πριν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο συντοπίτης μας, στέλεχος του -πάλαι ποτέ- ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΓΝΚ έκανε τον απολογισμό του και καμάρωνε ότι το νοσοκομείο μας, υπό την διοίκησή του ήταν τότε “πρώτο στην κατηγορία του και τρίτο σε γενική κατάταξη πανελλαδικά”, σε περικοπές και εξοικονόμηση δαπανών. Όπως σημειώνει κι ο τίτλος, το νοσοκομείο μας ήταν τότε το πλέον μνημονιακό. Με δικά του λόγια και υπ’ ευθύνη του, ο Φαρμάκης περιέγραφε πως … εξανεμίζονταν 6.000.000 (ευρώ) σε “πλεονάζον υλικό, άσκοπη συνταγογράφηση, κακό προγραμματισμό, πλεονάζον άλλα άχρηστο προσωπικό και πολλά άλλα”. Έξι -6- εκατομμύρια ευρώ. Ήτοι 2.044.500.000 δραχμές. Δύο -2- δραχμές. Ήδη είμαστε συνηθισμένοι σε παραπεταμένα δισεκατομμύρια δραχμών που στα μάτια μας ήταν πλέον σαν σωροί μαραμένα μαρουλόφυλλα. Μπορει να δει κάποιος στο ρεπορτάζ του απολογισμού φαρμάκη για 7000 ρεπό χρωστούμενα στο προσωπικό(;;;;) και να κάνει όρεξη για το επταήμερο και το πως τα λόγια μποορύν να δικαιολογήσουν τα πάντα. Πως το προσωπικό έπρεπε να ήταν 1.200, είχε γίνει 900 και μετά 750… (στο ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε και τις τότε εξελίξεις τις σχετικές με την Μονή της Πέτρας και τα χιλιάδες στρέμματά της και την στάση του τότε δημάρχου Κατερίνης, έναντι προϊστάμενης Αρχής -Υπουργείου- και του εκπροσώπου της, έναντι της συμπεριφοράς προς τον μητροπολίτη). Και σήμερα, η τοπική ΝΔ καταγγέλλει …ελλείψεις στο προσωπικό. Που αν δεν είχαν αλλάξει τα πράματα θα είχε μειωθει πιθανώς περαιτέρω και θα είχε αντικατασταθεί με προσωπικό ιδιώτη εργολάβου για να κοστίζει ακόμη λιγότερο η δουλειά η απαραίτητη. Ακούσατε κάποιον να λέει “20.000 προσλήψεις για την Υγεία στις 8.7.2019”;;; Δνε είναι τα Εξάρχεια η μόνη περίπτωση άμεσης προσφυγής στον …κρατισμό;;;
Και πηγαίναμε… Κι αν είχε βρεθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ψήφοι άλλης μιας ντροπής… ακόμα στις περικοπές και στην αιμορραγία θα είμασταν. Δεν θα είμασταν;

Δεν υπήρξε την επομένη της συνέντευξης κάποια εισαγγελικά έρευνα. Προκαταρκτική έστω. Μια βιαστική έστω διερεύνηση η οποία να κατέληγε έστω σε ένα “αι ευθύναι δέον ως μην προσωποποιηθούν διότι συμπεριλαμβάνουν αριθμό προσώπων που εγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια”. Τίποτα. Ο Στέργιος συνέχισε και τερμάτισε απαιτώντας αποζημίωση -αργότερα- γιατί δεν μπόρεσε να συνεχίσει να προσφέρει τις σωτήριες υπηρεσίες του και -φυσικά- ούτε ο ίδιος βρήκε κάτι να πάει στον εισαγγελέα, πέρα από κάτι εξόφθαλμες περιπτώσεις γιατρού χωρίς πτυχίο και διάφορα τέτοια, τόσο απίστευτα μα πραγματικά. Η τοπική ΝΔ δεν είπε κάτι σχετικό με τα φτερωτά 2 δις που πετούσαν σε άλλους ουρανούς, εκκινώντας από δω, από την Πιερία. Δύο δις δραχμές, 6 εκατομμύρια ευρώ. Ως τον Αύγουστο του ’15. Ένα μήνα πριν, στις πρόσφατες δημοτικές, ο Στέργιος ήταν υποψήφιος δήμαρχος, έκανε αγώνα να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν την εξασφάλισε, έκανε αγώνα να την αποκηρύξει. Και κανείς από την τοπική ΝΔ βρήκε κάτι να πει γι’ αυτό… Ούτε καν το μονίμως μαχόμενο τον καπιταλισμό ΚΚΕ εντόπισε κάτι ικανό να προσελκύσει τον προβληματισμό του… Όλα καλά. Όσο περισσότερα τα δις, τόσο καλύτερα.

Πέρασε ο καιρός. Είμαστε στα μισά του 2019. Επιζήσαμε πληγωμένοι, αναρρώνουμε, μας έχουν μείνει ως και τικ απ΄ το τράκο. Οι λεπτομέρειες ξεχάστηκαν. Η μια πλευρά θέλει, έχει ζωτική ανάγκη να ξεχαστούν τα πάντα και να μείνει μόνο αυτό το “Στις 7 κάνουμε μια καινούρια αρχή”. Ή “Στις 7 και πάλι Δεξιά”, όπως θα λέγαμε παλιά, προ ΣΚΑΙ, προ ομογενοποιημένης ενημέρωσης που περιέχει και κατς και Survivor κι όλα όσα κάνουν το μυαλό και την μνήμη, τσίχλα. Απ’ την άλλη πλευρά, μουδιασμένα και με κόπωση άπειρη απ’ το συνεχές σφυροκόπημα επί τριετία και βάλε, προσπαθούν να υπερασπιστούν τα επιτεύγματα που ο ΣΚΑΙ δεν περιγράφει καν, έστω ως πτωχά: τα δις και τα εκατομμύρια δεν πετάνε πια, ούτε πετιούνται στην ρουφήχτρα της κομματοκονόμας, ότι ναι, ανασφάλιστος πάει δωρεάν στο νοσοκομείο, ότι η βελόνα της σύριγγας δεν ξεκινάει πια ένα λεπτό απ’ την Γερμανία να φτάσει στην Κατερίνη -μέσω Κύπρου- στα 11 ευρώ…. Κι οι εισαγγελίες, αντί μόνες τους και ανεξάρτητες να δημιουργήσουν Τμήματα Διαφθοράς και Παράνομου Πλουτισμού, έφτασαν να παραπέμπουν δικηγόρους-αιρετούς στο Πρωτοδικείο, αντί στο Εφετείο. Τι να πούνε οι … “άπλυτοι”, οι “προδότες”, οι “εαμοβούλγαροι” και βάλε και τι να πρωτοκάνουν, που ούτε εξάδα υποψήφια δεν συμπληρώνουν έναντι δεκάδων υποψηφίων του παρελθόντος που απειλεί να ανακάμψει και σκοτώνεται (εντός κόμματος) για το ποιοι -μόνο- έξι απ’ τους 20 και βάλε θα πάρουν το πολυπόθητο χρίσμα… Δυο μήνες πριν, η Πατρή φάνταζε ως το καινούριο και το δίκαιο που θα βρει τη θέση του στο μέλλον που αρχίζει στις 7 (Ιουλίου) και σήμερα… μην την είδατε-μην την απαντήσατε…. Νεοφιλελεύθερες και πάλι φιγούρες, “οι Έλληνες είμαστε δουλευτάρηδες”, “Ανάπτυξη-ανάπτυξη-Ανάπτυξη” και στελέχη κομματικά, με πτυχία βαριά τεσσάρων τίτλων που είχαν θέση στο Δημόσιο τεσσάρων ψηφίων και την έχασαν …αντί να πάνε στην επιστήμη τους που τους είχε οδηγήσει στο Δημόσιο, θέλουν να πάνε στη Βουλή για να φέρουν την “Ανάπτυξη” με τελεφερίκ και προτάσεις που ο ίδιος τους ο πρόεδρος αποκήρυξε και μάλιστα στο κέντρο του Λιτοχώρου.

Τα στοιχεία υπάρχουν για να βρει ο όποιος ενδιαφερόμενος την Αλήθεια. Αν το μυαλό δεν βοηθάει ή η ομογενοποίηση σας βάζει σε υποψίες, google it, baby. Και φιλτράρισε τα αποτελέσματα με όριο το 2015. Και δε τι αρχίζει στις 7 και τι τελειώνει στις 8 ή τι μπορεί να αναστηθεί βίαια και να απαιτείται μετά μεγαλύτερη τυχαία πολιτική ανατροπή απ’ αυτή του Ιανουαρίου του 2015. Όταν έπαψαν τα μύρια και τα δις να πετάνε και πήγαιναν από κωδικό σε πληρωμή με 44 ελέγχους και χίλιους φόβους.

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να είναι η αποχή το μεγαλύτερο πολιτικό μας πρόβλημα. Οπότε, μην ξεχάσουμε με την Ανάπτυξη να εισάξουμε και Σκύθες που θα κοπαδιάζουν τους πολίτες στην Εκκλησία του Δήμου και την Πνύκα.

Καλό βόλι.

Ασημένιο.-