Το παρελθόν φυγείν αδύνατον

ποια εκεχειρία

και ποια πολιτική ηθική και παχιά λόγια…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Η τελευταία μέρα πριν την γιορτή της Δημοκρατίας είναι μέρα προεκλογικής εκεχειρίας.

Μιας εκεχειρίας εξαιρετικά εύθραυστης και εύκολα υπερκεραζόμενης, διότι …. άμα θέλει το κανάλι να σου “βγάλει” το δελτίο δήθεν ουδέτερο πολιτικά… σου πετάει μια ώρα ελληνοτουρκική κρίση “αύριο οι Τούρκοι κάνουν την γεώτρηση” και μία ώρα ακόμη Κουφοντίνα-λέξη προς λέξη οι αποφάσεις των δικαστηρίων για την άδειά του, να και λέξη προς λέξη η δική του δήλωση που σχεδόν ποτέ δεν ξαναπαρουσιάστηκε με τόση λεπτομέρεια και … φάε λαέ εκεχειρία προεκλογική και πολιτικό πολιτισμό…

Όλοι, μα όλοι μπαίνουν στον πειρασμό να καταπατήσουν αυτήν την εκεχειρία, αν και συνήθως τα καζάντια τους είναι πλήρως αρνητικά. Κάποιοι σήμερα ζήλωσαν δόξα Φορτσάκη και έστειλαν το αμαρτωλό sms, λες κι αυτό θα εξασφάλιζε την εκλογή τους κατά 75%. Το χειρότερο σ’ αυτό είναι φυσικά το μήνυμα που κουβαλά το sms: “ζητώ την ψήφο σας να πάμε την Πιερία πιο ψηλά”. Πιο ψηλά στα επίπεδα υποκρισίας; παραβατικότητας; ασυλίας των πολιτικών και των πολιτευτών; ο Φορτσάκης αντιμετωπίζει ήδη ομαδική αγωγή και υποχρεώθηκε την ίδια μέρα σε “συγγνώμη”. Για τον Φώντα δεν βρίσκω πουθενά κάποια αντίδραση… και πήγε 12 η ώρα, μεσάνυχτα… Ούτε στο πλέον “πεταμένο” blog!!!

Αλλά και το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε πίσω σε παλαιοκομματισμό και στροφή στο παρελθόν. Πρωί-πρωί μας υπενθύμισε ότι “Στις 7 Ιουλίου η λογική επιστρέφει” και το έπραξε αυτό -το να μας το υπενθυμίσει- την τελευταία μέρα βασιλείας του παραλογισμού, ήτοι την 6η Ιουλίου 2019… Κι όλα αυτά δια χειρός του τοπικού γραμματέα του και με εικονογράφηση το πορτραίτο του … Από το απρόσωπο και χωρίς εικόνα sms, το προτιμώ… έχει τουλάχιστον φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του παραβάτη.

 Η επιλογή της ΝΔ, στην οποία δεν βρίσκει κανείς – όσο και να αναζητήσει – ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009 και η οποία θέλει να εφαρμόσει τις ίδιες αποτυχημένες φορολογικές συνταγές εκείνης της εποχής, θα μας οδηγήσει σε νέες κοινωνικές ανισότητες.     

    Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τη μια θεωρεί ότι με τα προεκλογικά επιδόματα θα έρθει η ανάπτυξη και από την άλλη έχει υποθηκεύσει τον δημόσιο πλούτο στο Υπερταμείο και δεσμεύσει τη χώρα για υπερπλεονάσματα 3,5%, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την οικονομία σε νέα στασιμότητα και υποβάθμιση.

    Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η ευθύνη μας απέναντι στους Έλληνες. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, το Σχέδιο Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη και το έχει αποδείξει. Δεν αφήσαμε ποτέ τη χώρα να πέσει στα βράχια στην πιο δύσκολη στιγμή, όταν η Ελλάδα ήταν μπροστά στην χρεοκοπία.   

    Είμαστε δύναμη σταθερότητας, και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες.

    Είναι καιρός να επανέλθουμε στη λογική διαγράφοντας την εικονική κανονικότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά έχουμε πληρώσει τις αυταπάτες τους, ως λαός.

    Για αυτό οι πολίτες στις 7 Ιουλίου έχουν πολλούς λόγους να ξανασυνδεθούν με την παράταξη των έργων και της λογικής, το Κίνημα Αλλαγής .

      

           Κώστας Κιτιξής

         Γραμματέας ΝΕ
 Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

 

Ε και καθυστερημένα, αποφάσισα κι εγώ ότι απ το να ταράζω σαββατιάτικα και σε μέρα εκεχειρίας έναν εργαζόμενο κατ’ αποκοπήν, προκειμένου να αποκαθηλώσει τα προεκλογικά υλικά, ενώ κανείς δεν δίνει σημασία ή αν δώσει θα είναι μόνο για να το αποδεχτεί…. να μην καταβάλλω καμία προσπάθεια αποκαθήλωσης και να φύγουν τα προεκλογικά υλικά, την ερχόμενη Τετάρτη που θα ‘χει χρόνο ο τεχνικός μου.

Αυτά.

Ραντεβού στις κάλπες.