“Επιβάλλεται η άμεση καταβολή αποζημίωσης στους αγρότες”

Σκούφα για τις ζημές της 10.7.19

“να υλοποιηθεί ο βασικός προγραμματικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες (με εγγύηση τις ενισχύσεις κι επιδοτήσεις)”

 

 

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Μ. ΣΚΟΥΦΑ : «Επιβάλλεται η άμεση καταβολή αποζημίωσης στους αγρότες»

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Πιερίας

 

Επίσκεψη αυτοψίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 12/7 η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα σε αγροτικές εκτάσεις στη βόρεια Πιερία, ύστερα από την επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη και συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο κ. Αργυρώ Ασλανίδου κι αγρότες της περιοχής.

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες στη Β. Πιερία

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης διαπίστωσε τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες καπνού, ακτινιδίου, αμπελιού, οπωροκηπευτικών, στο Κίτρος, τη Σφενδάμη, τα Αλώνια κι αλλού, από τη χαλαζόπτωση της Τετάρτης 10/7. Η επικοινωνία της κ. Σκούφα με τον ΕΛΓΑ ήταν άμεση, κι από τον ίδιο οργανισμό έλαβε τη διαβεβαίωση ότι κλιμάκια εκτιμητών θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές άμεσα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Πολύ σημαντική είναι η άμεση δήλωση των ζημιών από τους αγρότες, τονίστηκε από πλευράς του ΕΛΓΑ.

Να υλοποιηθεί ένας βασικός προγραμματικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτογενής παραγωγή είναι από τους βασικότατους πυλώνες της ντόπιας οικονομίας. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου οι εκτιμήσεις των ζημιών να γίνονται ακόμη πιο άμεσα. Είναι καιρός τέλος, να υλοποιηθεί ο βασικός προγραμματικός άξονας του ΣΥΡΙΖΑ για προκαταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες (με εγγύηση τις ενισχύσεις κι επιδοτήσεις).