Θα πληρώσει ο ΕΛΓΑ

τα de minimis που εξασφαλίσαμε;

ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ρωτάει το Υπουργείο Οικονομικών αν θα εγκρίνει απόφαση του Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν πρόλαβε να εγκριθεί λόγω εκλογών

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ DE MINIMIS ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΜΑ.

Το αγροτικό τμήμα της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας μαζί με τους 3 βουλευτές του Νομού, σε συνεργασία με συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών είχε πετύχει την ένταξη της ποικιλίας καπνού Κατερίνης αλλά και του Μπασμά στο de minimis.

Η ένταξή τους είχε επικυρωθεί και από τον τότε Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη και ανακοινώθηκε και στην συγκέντρωση-ενημέρωση με αγρότες  που έγινε τον Μάιο στην Κατερίνη.

Ο ΕΛΓΑ μάλιστα είχε αποστείλει και έκθεση τον Ιούνιο στο Υπουργείο όπου επιβεβαίωνε ότι οι ζημίες στα καπνά ήταν μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του  και νομιμοποιούσε την καταβολή αποζημίωσης ποσού περίπου 2,7 εκ.ευρώ.

Το Υπουργείο προώθησε το αίτημα χρηματοδότησης στον Υπουργό Οικονομικών για εκταμίευση του ποσού, το οποίο όμως λόγω της προκήρυξης των εκλογών δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί.

Επειδή λοιπόν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει αδιάθετο ποσό περίπου 69 εκατομμυρίων, από τα συνολικά 159 εκατομμύρια που αφορούσαν  το πρόγραμμα de minimis, ζητάμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου να πληρώσει τους καπνοπαραγωγούς ώστε να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημά τους το οποίο για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ