“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος

είναι να κάτσουμε στ' αυγά μας..."

Νίκος Παππάς στην εκδήλωση ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Κατερίνη – Χάρης Τσιόκας: είναι η ώρα της “πληθυντικής Αριστεράς”

 

 

 

 

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να “κάτσουμε στ΄ αυγά μας” και είναι είναι ιστορικό μας χρέος -ως η μεγαλύτερη δύναμη του προοδευτικού χώρου- να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να “χτίσουμε” την Προοδευτική Συμμαχία και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει σε ένα ουσιαστικό συνέδριο, στις αρχές του 2020, επεσήμανε στα στελέχη του κόμματος και της Συμμαχίας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Νίκος Παππάς, στην οργανωτική εκδήλωση της 30ης Ιουλίου 2019, στην γεμάτη από κόσμο “Εκάβη” της Κατερίνης.

Είναι κομβικό για το μέλλον της ΝΔ -πέρα από τα χατίρια στους οικονομικά εύρωστους- να συκοφαντήσει το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και “να περιμένετε πολλά επεισόδια σαν αυτό με τον Πολάκη”, προειδοποίησε ο Νίκος Παππάς και αναρωτήθηκε αν θα υπάρχει κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του 2019. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα παραδέχτηκε ότι η δυσκολότερη στιγμή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η τραγωδία στο Μάτι και όχι η διαπραγμάτευση, ενώ οι αντιδράσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αποδείχτηκε ψηφοθηρικό τέχνασμα της ΝΔ και είναι υποχρέωση των προοδευτικών πολιτών να απευθυνθούν σε όσους διαφώνησαν και παραπλανήθηκαν από την ΝΔ που τώρα επιβραβεύει την Συμφωνία.

Δεν υπάρχει πια η σοσιαλδημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα γιατί απλώς δεν υπάρχει πια Κοινωνικό Συμβόλαιο, στην Ελλάδα και την Ευρώπη -επεσήμανε από την πλευρά του ο Χάρης Τσιόκας- και είναι η ώρα της “πληθυντικής Αριστεράς”, όπως την περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συναντηθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας και της προοδευτικής πλειοψηφίας, υπενθυμίζοντας ότι πολιτική φιλοσοφία της Δεξιάς είναι η αχαλίνωτη κοινωνία και η ασύδοτη αγορά. Ο κος Τσιόκας πρότεινε να δημιουργηθεί άμεσα συντονιστικό όργανο για την συνεργασία μεταξύ των συστατικών δυνάμεων της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ αποφάσεις ανασυγκρότησης υλοποιούνται ήδη και για την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκέντρωση έλαβαν τον λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και άλλων κομμάτων και κινημάτων, η βουλευτής Πιερίας Μπ. Σκούφα, οι πρώην βουλευτές του κόμματος και υποψήφιοι βουλευτές, συνδικαλιστές και πολίτες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συμβολική και πανηγυρική εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερων από 60 νέων μελών, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Καλωσορίζοντας “τους συντρόφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της Πιερίας” που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και κατέκλυσαν την αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ρούλα Αρίση, εξέφρασε την ικανοποίηση της ΝΕ του κόμματος “για την ανταπόκριση στην συμβολική και μηνυματική εκδήλωση” που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, “στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων”.

“Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου διαμόρφωσαν ένα καινούριο πολιτικό τοπίο”, επεσήμανε η συντονίστρια και “έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός πολιτικού χώρου που ιστορικά λειτούργησε με αδιαφάνεια και σκάνδαλα, που αποδόμησε το κοινωνικό κράτος και κυρίως τα δημόσια συστήματα υγείας και παιδείας, που αντιπολιτεύτηκε με ψευτοδιλήμματα και πατριδοκαπηλία, χρησιμοποιώντας όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και η νεοφιλελεύθερη πολιτική του εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας οικονομικά εύρωστης μειοψηφίας.”

Αναμφίβολα όμως, αυτές οι εκλογές κατέδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο ότι, απέναντι από την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, δημιουργήθηκε…” (η συνέχεια στο βίντεο)