Ραντεβού στις 25

για την ορκωμοσία

…και μετά, βλέπουμε

Ο επόμενος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, δημοσίευσε σήμερα την πρόσκλησή του στην ορκωμοσία των εκλεγμένων της νέας διοίκησης για την περίοδο 2019-2023. Στο παρασκήνιο συνεχίζονται οι διεργασίες για την επίτευξη “κυβερνητικής” πλειοψηφίας” στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η “ΣΥΝθεσή” του κατάφερε να εκλέξει μόνο δέκα συμβούλους.

Όσον αφορά την διάρθρωση της νέας διοίκησης, είναι ήδη γνωστό ότι ο Κώστας Κουριάτης θα αναλάβει την -κυριολεκτικά, καυτή- αντιδημαρχία Καθαριότητας, ενώ η Ελένη Τσιφοδήμου θα είναι η νέα γενική γραμματέας του Δήμου, με όλες τις προοπτικές να διαγράψει μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία, αφού οι επιδόσεις του προκατόχου της κινήθηκαν απελπιστικά κοντά στο μηδέν.

Στις παρασκηνιακές διεργασίες δύο είναι τα χαρακτηριστικά: αυτά που επιθυμεί ο νέος δήμαρχος και όσα επιθυμούν οι εκλεγμένοι της αντιπολίτευσης (πλην ΚΚΕ). Στους δεύτερους υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να κάνουν το -μικρό- άλμα προς το πλειοψηφικό στρατόπεδο, με βασικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ολύμπια Συμμαχία ΙΙ-Δημόπουλος) να επιθυμούν την προσχώρηση ως παράταξη και όχι τις ατομικές “διαρροές”. Διάθεση προσχώρησης έχει και ο Στέργιος Φαρμάκης, αλλά δεν τον ακολουθεί η υπόλοιπη ομάδα του, ενώ η “Προοπτική” του Π. Κιάφα επιμένει να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Άγνωσται αι βουλαί του Δ. Μυλωνέρου, οπότε και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον μικρότερο, αλλά όχι έναν, της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η προσπάθεια προσώπων του παρελθόντος να “επιπλεύσουν” και στην νέα περίοδο, όπως ένας με γενική ειδικότητα που αποκήρυξε το πολύ πρόσφατο παρελθόν του και ανακυκλώνει την όρεξή του για μηνιάτικο, αλλά και ονειροπόλος που ράβει προεδρικό κοστούμι πριν καν δεχτεί ένα τηλεφώνημα, έστω διερευνητικό…

Περισσότερο από την ορκωμοσία της προηγούμενης διοίκησης, η εκδήλωση της 25ης Αυγούστου 2019, στο Θεατράκι του Λιτοχώρου, θα είναι μια πρόγευση των όσων συμβούν αμέσως μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ακόμη και με βάση τις παρουσίες στην εκδήλωση.

Η πρόσκληση για την ορκωμοσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση
στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Κοινοτικών Συμβούλων
του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

Σας προσκαλώ στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Δίου-Ολύμπου που θα γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00 στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου Λιτοχώρου.

 

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Εκλεγείς Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου