Όλα έτοιμα

για την τελετή ορκωμοσίας

που θα έχει πιθανώς και Πολιτισμό που χωρίς Πολιτισμό τι είναι η ζωή; ζούμε εμείς χωρίς Πολιτισμό; μας κράτηξε στα 500 χρόνια της σκλαβιάς… τώρα θα μας αφήσει???

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Είναι όλα έτοιμα.

Κι όσα δεν είναι, θα ετοιμαστούν αύριο, απ’ το πρωί, ώστε το δειλινό να είναι όλα όπως πρέπει για την τελετή της ορκωμοσίας των αιρετών που ανέδειξαν οι εκλογές του Μαΐου και αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι λεπτομέρειες διευθετήθηκαν σε σύσκεψη του νέου δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων του νέου Δημοτικού μας Συμβουλίου που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μια βδομάδα αργότερα, με την νέα του σύνθεση.

Στη σύσκεψη -για την τελετή ορκωμοσίας- συζητήθηκε και η πρόταση να εμπλουτιστεί η τελετή και με κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, κάποια εκδήλωσις, αφού ο Πολιτισμός είναι σύμφυτος του χαρακτήρα μας, ως δήμου, ενώ έτσι θα αποδοθεί τιμή και στους πατριωτικούς, φιλοπρόοδους, εκπολιτιστικούς συλλόγους που στήριξαν την απερχόμενη διοίκηση όσο δεν έπρεπε και την επερχόμενη όσο πρέπει (πιθανώς).

Πάνω απ’ όλα όμως, στην τελετή πρέπει να υπάρξει και κάτι το καλλιτεχνικόν για να τιμηθεί ο Πολιτισμός ο ίδιος, ο οποίος -ως γνωστόν- έχει σχέση με το παρελθόν, τα τραγούδια, τους χορούς, τα θούρια, τους προγόνους, τους αγώνες, την Ιστορία, τα υψηλά και τα ιδεώδη, αλλά καμία μα καμία σχέση …με τα σκουπίδια. Είναι άλλο θέμα ο Πολιτισμός και άλλο θέμα τα σκουπίδια.

Τα σκουπίδια -ως θέμα- απασχόλησαν -για πολύ λίγο- και την σύσκεψη της “Ολύμπιας Συμμαχίας ΙΙ”, την ίδια μέρα της σύσκεψης για την ορκωμοσία. Στελέχη της αποφάνθηκαν εν τάχει ότι οι δημότες φταίνε -βασικά- για την φημολογούμενη αισχρή κατάσταση σ την οποία περιήλθε ο Δήμος μας, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε χωρίς διοίκηση και χωρίς εργαζόμενους. Στην σύσκεψη αυτή, ο απερχόμενος δήμαρχος και επικεφαλής της επόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ανακοίνωσε στους αιρετούς και μη που μετείχαν ότι θα παραμείνει ενταύθα και θα αντιπολιτευθεί την διοίκηση, μετά την παρέλευση του πρώτου χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, απόφαση της παράταξης είναι να προταθεί ο Αστέριος Χονδρόπουλος για αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ολυμπία Δαδούλη για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ο Γιάννης Πούλιος για την -γνωστή του- ΔΗΚΕΔΟ. Στη σύσκεψη μετείχε και ο “Mr Ανακύκλωση”-ειδικός(;) συνεργάτης(;) του δημάρχου, Φάνης Σακκάς, άγνωστο για ποιο λόγο…
Αμέσως μετά ο απερχόμενος δήμαρχος άδειασε το γραφείο του από τα προσωπικά του αντικείμενα, προκειμένου να το παραδώσει στον διάδοχό του.

Για τα σκουπίδια -ως το πρόβλημα που άγγιξε το χειρότερο πιθανό σημείο του-, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να εκτοξεύσει εκστρατεία καθαριότητας του Δήμου, από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας της. Οι πληροφορίες θέλουν τον αντιδήμαρχο Κώστα Κουριάτη να τίθεται επικεφαλής της επιχείρησης “Η κόπρος του Κωστάκη”, στην οποία θα μετέχουν και δυνάμεις εθελοντών ιδιωτών με τα ανάλογα οχήματα, ώστε να αποκαθαρθεί ο Δήμος από το πρόβλημα που μια πενταετία “προσπαθειών” διόγκωσε στο ζενίθ του. Ταυτόχρονα, αρχεία και εγκαταστάσεις του Δήμου “χτενίστηκαν” για να βρεθεί κάθε αξιοποιήσιμο μηχάνημα. Όπως αυτό που -οικολογικά- “πρασίνισε”…

Η νέα διοίκηση τρέφει ελπίδες να αντιμετωπίσει το αίσχος που μας δυσφημεί ανεπίτρεπτα, με συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με τον Πολιτισμό να δούμε τι θα κάνουμε… (που -ως γνωστόν- δεν έχει καμία σχέση με τα σκουπίδια)

Κυριακή, κοντή γιορτή-ορκωμοσία.-