Ορκίστηκαν

(με κάθε τρόπο)

ορκίστηκαν υποσχόμενοι, δεσμευόμενοι, απολογούμενοι, λακωνικώς, θρησκευτικώς, πολιτικώς, ενώπιον πλήθους δημοτών – η ΕτΟ ήταν εκεί και αναλύει πλήρως το γεγονός (σε συνέχειες) – this is a preview (που λένε)

 

 

 

 

 

Τελικά, η τελετή ορκωμοσίας τα είχε όλα: και Πολιτισμό και βαρβαρισμούς.

Για το δεύτερο φρόντισε αυτός που αφέθηκε να μετατρέψει την ορκωμοσία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, για την περίοδο 2019-2023, σε απολογισμό της θητείας του, ελπίζοντας ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος, όπως έκανε και στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Είχε τελικά αντίλογο, αφού οι δημότες έφτασαν να τον αποδοκιμάσουν και να τον “κράξουν” αρκούντως, χωρίς όμως να καταφέρουν τίποτα περισσότερο από το να “πέσει” ακόμη χαμηλότερα… Γιατί, ναι… αν το θέλει κάποιος, η κατρακύλα δεν έχει όρια. Αλλά, το συγκεκριμένο μέρος της τελετής, ας μας απασχολήσει σε ξεχωριστή ανάλυση.

Κατά τ’ άλλα όλα ήταν καλά και αναμενόμενα: Γερολιόλιος, Κιάφας, Μυλωνέρος και ΚΚΕ δεν θέλουν συναλλαγές. Οι υπόλοιποι… “τραβάτε με κι ας κλαίω” και μισόλογα εντελώς αποκαλυπτικά. Λακωνικά σύντομος στην ομιλία του ο Δημήτρης Μυλωνέρος -σχεδόν ένα λεπτό της ώρας-, ο Πέτρος Κιάφας ήταν ο πιο ξεκάθαρος στις κουβέντες του για το πως θα πολιτευτεί, ο Στέργιος Φαρμάκης μάλλον μπέρδεψε τα καθήκοντα διοίκησης και αντιπολίτευσης, η συνήθης ανάλυση της τοπικής και πανελλαδικής καπιταλιστικής πραγματικότητας από την εκπρόσωπο του ΚΚΕ διήρκεσε περί τα οκτώ λεπτά, αλλά κάτι συγκεκριμένο δεν περιελάμβανε, ενώ ο απερχόμενος μίλησε σχεδόν όσο και ο νέος δήμαρχος.

Είχαμε και πολιτικό όρκο. Για δύο. Για τους δύο από τους πέντε που εξέλεξε σε Δημοτικό και Τοπικά Συμβούλια το ΚΚΕ (“Λαϊκή Συσπείρωση”). Οι υπόλοιποι του συνδυασμού έκαναν κανονικά το σταυρό τους και ορκίστηκαν στο Ευαγγέλιο, επιλέγοντας τον όρκο που η επικεφαλής τους υποβάθμισε και δεν επέλεξε η ίδια, αποδεικνύοντας ότι η Ελευθερία μπορεί να υπάρξει ακόμη και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Όπως και οι ελιγμοί.

Ως να ολοκληρωθεί η πλήρης επεξεργασία του όλου γεγονότος -και η φωτογραφική του αποτύπωση- πάρτε μια πρόγευση απ’ το κορυφαίο γεγονός της τοπικής πολιτικής μας ζωής και θυμηθείτε: η νέα περίοδος εκκινεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2019 με συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, την ίδια μέρα. Όπως προσκληθήκατε στην χθεσινή τελετή, έτσι προσκαλείστε και σε κάθε συνεδρίαση του σώματος. Αλλά δεν το τιμάτε.

Καλή αυτοδιοικητική περίοδο να έχουμε.-