Μαϊμού-απολογισμός

και εμμονή σε τεράστιες "επιτυχίες"

οι μηχανές δούλευαν στο φουλ, ο τουρισμός μας έπνιγε, μετά μας έπνιξε η θεομηνία και τέλος μας έπνιξαν τα σκουπίδια, ΑΛΛΑ ευτυχώς μας έμειναν ο αμύθητος πλούτος, έργα που θα υλοποιήσουν οι επόμενοι και οι εισροές ποσών ρεκόρ (μεταπολεμικό)…

 

 

Υλοποίησε την πιο πετυχημένη εκστρατεία προβολής του τόπου μας που αύξησε τόσο τον τουρισμό, ώστε τα σκουπίδια -εκ του τουρισμού- αυξήθηκαν ως και 70%.

Δεν είχε προβλέψει να μπορεί να διατηρεί τον τόπο μας καθαρό, ούτε πριν, ούτε μετά την αύξηση του τουρισμού που συνειδητά επεδίωξε και -κατά τα λεγόμενά του- κατάφερε να έχουμε. Μάλιστα, στην πορεία -των πέντε ετών δημαρχίας του- δεν έχουμε πια καμία δυνατότητα αποκομιδής και καθαριότητας…

Ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος είχε υποσχεθεί -σχεδόν απειλήσει- ότι θα κάνει έναν ανεπανάληπτο απολογισμό της θητείας του στο τιμόνι του Δήμου. Αντ’ αυτού, συνειδητά επέλεξε να κάνει τον απολογισμό αυτό σε προεκλογικές ομιλίες και στην προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας της νέας φουρνιάς αιρετών. Δηλαδή, εκεί που εγγυημένα δεν θα είχε κανέναν αντίλογο και καμία κριτική. Όταν η απαρίθμηση των “κατορθωμάτων” του προκάλεσε αντιδράσεις, επέλεξε να “βουλιάξει” ακόμη βαθύτερα στην αλαζονεία και την περιφρόνηση των δημοτών που δήθεν υπηρέτησε με αφοσίωση. Έτσι, έργα του “Φιλόδημου” μετατράπηκαν σε “έργα Δημόπουλου” και πολλά άλλα. Δυστυχώς, στον μαϊμού-απολογισμό δεν βρήκαν θέση οι επιτυχίες της δημαρχίας Δημόπουλου που αφορούν την Παιδεία και τα σχολεία. Αλλά ευτυχώς, η παρουσία τόσων πολλών εκπαιδευτικών και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο διευκολύνει την ανάδειξη των επιτυχιών αυτών. Άλλωστε, η παράδοση-παραλαβή των σχετικών καθηκόντων είναι στην ουσία “Γιάννης παραδίδει-Γιάννης παραλαμβάνει” με τον ….”Γιάννη” να είναι και της διοίκησης Δημόπουλου και της διοίκησης Γερολιόλιου.
Πιθανώς για να μην κουράσει το ακροατήριο με την απαρίθμηση τόσων επιτυχιών, ο απερχόμενος απέφυγε να αναφερθεί στις επιτυχίες που αφορούν την προβολή και τον τουρισμό, όπως οι Γαλάζιες Σημαίες. Δεν μπόρεσε να του το θυμίσει και ο Αστέριος Χονδρόπουλος που βρισκόταν μακρυά του, στο ψηλότερο σημείο της εξέδρας των αιρετών, ο οποίος ζητούσε να αποκτήσει η περιοχή μας “30 και 40 Σημαίες” στην εκκίνηση της δημαρχίας Δημόπουλου.

Το τραγικότερο όμως της όλης συμμετοχής του στην τελετή ήταν η τραγική μοναξιά του. Οι αιρετοί και μη συνεργάτες του, η παράταξη, οι εκλεκτοί, η κλίκα του και οι ψηφοφόροι του απουσίαζαν πανηγυρικά. Κι όσοι ήταν παρόντες, έχουν ήδη αλλάξει στρατόπεδο -κατά πως τα μικροσυμφέροντά τους απαιτούν- και μεθαύριο θα προσφερθούν για να λυθούν τα συντριπτικά προβλήματα που δημιούργησε ο πρώην εκλεκτός τους.

Και το χειροκρότημα που κάλυψε την έξοδό του δεν ήταν παρά χειροκρότημα ανακούφισης. Το διαζύγιο απ’ την πραγματικότητα πάντως απέδωσε ήδη τα μέγιστα: θα βρίσκεται και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δυο μέρες μετά την προκλητική ομιλία του, κανείς δεν αντέδρασε. Ούτε η νέα διοίκηση με τους μόνο δέκα εκλεγμένους συμβούλους…

ΥΓ1: οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ είναι στιγμιότυπα ταυτόχρονα με την ομιλία του. Και τα δύο βίντεο καταγράφουν την ίδια ομιλία, από διαφορετικά σημεία, οπότε οι κάμερες καταγράφουν και τις διαφορετικές αντιδράσεις των θεατών που είναι κοντά σ΄ αυτές. Καλή θέαση.

ΥΓ2: φυσικά και η ΕτΟ θα κάνει τον απολογισμό, τον πραγματικό απολογισμό της θητείας Δημόπουλου. Για όσους ακόμη, συνειδητά ή ασυνείδητα, πιστεύουν τον μαϊμού-απολογισμό.

 

Δείτε αυτό

 

 

 

και δείτε κι αυτό