Ο Κ. Σαμαράς πρόεδρος,

η Ολ. Δαδούλη αντιπρόεδρος και ο Θ. Τζίκας γραμματέας

του νέου Δημοτικού μας Συμβουλίου – μέσα στον Σεπτέμβριο το αποτέλεσμα των ελέγχων και η ουσιαστική παράδοση/παραλαβή

 

 

 

Σε “κλίμα πανηγυρικό”, όπως το περιέγραψε το νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, το επίσης νέο Δημοτικό μας Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ανέδειξε το προεδρείο του και τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, όπως όλα τα Δημοτικά Συμβούλιά της χώρας. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, όπως αναμενόταν και με 21 θετικές ψήφους και 5 λευκά.

Αντίθετα από τις προβλέψεις και τις πληροφορίες από το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κ. Δημόπουλου, αντιπρόεδρος του σώματος αναδείχθηκε η Ολυμπία Δαδούλη (23 ΝΑΙ, 2 λευκά, 1 άκυρο), αντί του Αστέριου Χονδρόπουλου που εμφανιζόταν ως φαβορί για την θέση. Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θεόδωρος Τζίκας από την “Προοπτική” του Πέτρου Κιάφα, με 25 ΝΑΙ και ένα λευκό.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο Κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι είναι χρέος όλων των συμβούλων να συμβάλουν ώστε στα μάτια και την συνείδηση των πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο να ανατρέψει την εικόνα απαξίωσής του.

Μετά την ανάδειξη του προεδρείου, το σώμα ψήφισε και για τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, ενώ -όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος- θα υπάρξουν δύο ακόμη συνεδριάσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει απολογισμός/παράδοση-παραλαβή, αφού προηγουμένως ολοκληρώσουν τον έλεγχο οι ορκωτοί λογιστές.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε -για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους- ο Απόστολος Ντινάκης της “Συμπολιτείας”.