Π.Ο.Λ.Ι.Σ.: “Τους ευχαριστούμε όλους !”

για το "φιλέτο" και την τριτανακοπή

“…Τον πρώτο λόγο τώρα έχει η καινούρια Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φιλέτου στην περιοχή μας, προς όφελος των δημοτών…”

 

 

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ο σύλλογος “Π.Ο.Λ.Ι.Σ.” του Λιτοχώρου εξέδωσε ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση με την οποία το “φιλέτο” παραλιακής γης που ορέγονταν διάφοροι να αποκτήσουν εσαεί δια του πλειστηριασμού ως ακίνητο-ιδιοκτησία της πάλαι ποτέ “ΑΓΡΟΓΗ”, επανέρχεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Στην ανακοίνωση -όπως σε όλες τις προηγούμενες- γίνεται μνεία στην προσφορά όλων για την σωτηρία του “φιλέτου”, πλην της όποιας της ΕτΟ, αλλά -όπως και σε όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις- δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά σε όσους αγωνίστηκαν να μην υπάρξει πλειστηριασμός… Η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του “Π.Ο.Λ.Ι.Σ.” Σωτήρης Χασιώτης, κάνει αναφορά σε “αξιοποίηση του ‘φιλέτου’ προς όφελος των δημοτών” (από τον Δήμο), ενώ το στέλεχος του “Π.Ο.Λ.Ι.Σ.” και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Στέργιος Φαρμάκης, σε δημόσιες τοποθετήσεις του, αρκείται στο να  αναφέρεται σε “αξιοποίηση” και “ανάπτυξη”.

Μένει πλέον να ενημερώσει κάποιος του δημότες και τον όποιον άλλο ενδιαφερόμενο για το ποιοι ενδιαφέρθηκαν να αποκτήσουν το παραλιακό “φιλέτο”.

 

Η ανακοίνωση του “ΠΟΛΙΣ”

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Π.Ο.Λ.Ι.Σ.

 

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό την υποστήριξη και υπεράσπιση των Δημοτικών Εκτάσεων του ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ από  διαφόρους  κατά  καιρούς  καταπατητές.

Στις 30 Αυγούστου του 2019 ανακοινώθηκε από το Πρωτοδικείο Κατερίνης η θετική Δικαστική Απόφαση υπέρ του Δήμου. Αντίδικός του ήταν η πρώην «Αγρογή Α.Ε.» για την παραθαλάσσια έκταση των  56 στρεμμάτων στην περιοχή «Τομ  Πηγάδι – Γκρέμια » το «Μπαλκόνι του Θερμαϊκού», το δικαστήριο αυτό  είχε διεξαχθεί στις 8-2-2019.

Ο Σύλλογός μας για το θέμα αυτό συνεργάστηκε στενά και ουσιαστικά με τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, το δημοτικό  συμβούλιο του δήμου Δίου Ολύμπου  και  τους  δικηγόρους Γιάννη  Σαχινίδη  και  Μαρία Κάκαλου όπου ενισχύσαμε  τις  θέσεις του  Δήμου  έναντι  της  «Αγρογής Α.Ε.»

Επίσης η συμβολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή, Μπέτυς Σκούφα και Αστέριου Καστόρη  για  το  ζήτημα  της  Αγρογής  ήταν σημαντική.  Ο πρώην  δικηγόρος του  Δήμου  Λιτοχώρου  Κώστας Καραμήτρος  μας  παρέδωσε  φάκελο   αξιόλογων   στοιχείων για το ίδιο  θέμα.

Η έκταση αυτή είχε περιφραχθεί το 1980 με σύρμα αγκαθωτό και σιδερένιους πασσάλους από τον τότε Δήμαρχο Νίκο Κουκουτάτσιο, η  περίφραξη  υπάρχει  μέχρι και  σήμερα, υπήρχε  και πινακίδα  με την  ένδειξη Δήμος   Λιτοχώρου  την  οποία  κάποιοι την  γκρέμισαν, προφανώς για  προσωπικά  τους  συμφέροντα.

Για  την υπόθεση της Αγρογής βοηθήσαμε και βοηθήσανε  όλοι. Ο καθένας με τον τρόπο του άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ώστε να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση που ταλανίζει τον Δήμο τα τελευταία 40 χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους !

Τον πρώτο λόγο τώρα έχει η καινούρια Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση αυτού του μοναδικού φιλέτου στην περιοχή μας, προς  όφελος  των  δημοτών.

 

Για την  διοίκηση του Συλλόγου Π.Ο.Λ.Ι.Σ.

Ο  πρόεδρος

Χασιώτης Σωτήρης     6945663970

Email : polis.litochorou@gmail.com

 

Λιτόχωρο 14/09/2019