Η αξία της επαναδιαγράμμισης

και η άξια της επαναδιαγράμμισης

που -ως γνωστόν- είναι ζωτικής σημασίας για την μετακίνηση και την καθημερινότητα

 

 

 

Σήμερα, 19.9.2019, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επιθεώρησε η ίδια “Παρεμβάσεις επαναδιαγράμμισης διάβασης πεζών” στην Περίσταση, τον Εγγλέζικο και την Γανόχωρα. Παρεμβάσεις επαναδιαγράμμισης διάβασης πεζών, δηλαδή το ξαναβάξιμο των γραμμών στις διαβάσεις πεζών. “Παρεμβάσεις” που υλοποιεί εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας, δηλαδή υπάλληλοι που γνωρίζουν να χειρίζονται το αεροπιστόλι και ένα τελάρο που σχηματίζει το επιθυμητό σχήμα στο επιθυμητό σημείο, εν προκειμένω σε διαβάσεις. Δουλειά-έργο-παρέμβαση που -όσο ταπεινή κι αν ακούγεται- είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού οι σωστές διαγραμμίσεις είναι ζωτικές για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Την ίδια ώρα που η αντιπεριφερειάρχης μας επιθεωρούσε τις παρεμβάσεις επαναδιαγράμμισης διάβασης πεζών από εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας, στην Περίσταση, τον Εγγλέζικο και την Γανόχωρα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωνε τους “νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά Περιφερειακή Ενότητα”.

Χθες, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επέβλεψε “παρεμβάσεις που αφορούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στη συμβολή του παράπλευρου οδικού δικτύου του άξονα της ΠΑΘΕ- αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- με την 25η Μαρτίου στην έξοδο προς Εθνική οδό, διαπιστώνοντας ότι οι παρεμβάσεις προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αλλά και το άριστο αποτέλεσμα των εργασιών”.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

Κατερίνη,  19 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρεμβάσεις επαναδιαγράμμισης διάβασης πεζών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επιθεώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης ΠιερίαςΆκρως απαραίτητες οι παρεμβάσεις διαγράμμισης, που βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης και συνδράμουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των οδηγών»

Παρεμβάσεις επαναδιαγράμμισης διαβάσεων πεζών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επιθεώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Οι εργασίες, που πραγματοποιούνται για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας, ολοκληρώθηκαν στην 1η επαρχιακή οδό Κατερίνη-Παραλία ( κόμβους Περίστασης), στη 13η επαρχιακή οδό Κατερίνη-Σβορώνο, στη Ν. Πλαστήρα (Εγγλέζικο) και στην επαρχιακή οδό Κατερίνη-Γανόχωρα (κόμβους Γανόχωρας).

Εξειδικευμένο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιεί τις εργασίες διαγράμμισης, βελτιώνοντας  τις συνθήκες οδήγησης και την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας.

Η Περιφερειακή  Ενότητα Πιερίας, θα προχωρήσει σε παρόμοιες  παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της Πιερίας, που χρήζουν άμεσης ανάγκης  ανάπλασης  και αποκατάστασης  φθορών, για τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής.

 

 

 

 

19/09/2019

Ορισμός νέων Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Τους νέους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά Περιφερειακή Ενότητα ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Αγροτικής Οικονομίας – Κτηνιατρικής: Γιώργος Κεφαλάς

Υγείας: Όλγα – Χριστίνα Γούλα

Μεταφορών Ανατολικής Θεσσαλονίκης: Παντελής Καζαντζίδης

Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης: Θεόδωρος Αγγελίδης

Λαϊκών Αγορών: Γερακίνα Μπισμπινά

Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας: Θεόδωρος Μητράκας

Καινοτομίας: Νίκος Τζόλλας

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Σωκράτης Δωρής

Διεθνών Σχέσεων: Άγγελος Χαριστέας

Αθλητισμού: Ντίνος Κούης

 

 

ΗΜΑΘΙΑ:

Υγείας: Στέργιος Μουρτζίλας

Μεταφορών: Απόστολος Νεστορόπουλος

 

ΚΙΛΚΙΣ:

Υγείας: Αναστασία Σωτηριάδου

 

ΠΕΛΛΑ:

Αγροτικής Οικονομίας: Πέτρος Ζέρζης

Υγείας: Αλκιβιάδης Νουσηκύρου

 

ΠΙΕΡΙΑ:

Υγείας: Μαρία Μαλλιάρα

 

ΣΕΡΡΕΣ:

Αγροτικής Οικονομίας: Αθανάσιος Μαλλιαράς

Υγείας: Δημήτρης Μπαλαξής

Μεταφορών: Δημήτρης Καριπίδης

 

 

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:

Αγροτικής Οικονομίας: Κατερίνα Ζωγράφου

Μεταφορών: Δημήτρης Τζηρίτης