Ανεξαρτησία express

για το express δάνειο και την διοίκηση μειοψηφίας

“…διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με την παράταξη με την οποία εξελέγην, των προβλημάτων του Δήμου και του τρόπου επίλυσης αυτών…”

 

 

 

 

 

Το νέο Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει καταγράψει από προχθές ένα πανελλήνιο -ίσως και πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο- ρεκόρ, στον πρώτο μήνα της ύπαρξής του: δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε, πριν καν κλείσει μήνα στα νέα του καθήκοντα και εγκατέλειψε την παράταξή του την 25η μέρα από την ανάληψή τους.

Με την έναρξη της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 και ενώ πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι -και επικεφαλής- ακόμα προσέρχονταν για την συνεδρίαση, ο πρόεδρος του σώματος διάβασε την επιστολή που είχε λάβει από τον Διονύση Φόλιο, δημοτικό σύμβουλο της “Προοπτικής” του Πέτρου Κιάφα και στενό συνεργάτη του πρώην δημάρχου Κω. Δημόπουλου και της “Ολύμπιας Συμμαχίας Ι”. Μάλιστα, η επιστολή διαβάστηκε πριν ο Κιάφας προσέλθει στη συνεδρίαση.

Η επιστολή του παλαίμαχου αυτοδιοικητικού και αγροτοσυνδικαλιστή ήταν -στην ουσία- δήλωση ανεξαρτητοποίησης προς τον πρόεδρο κ. Σαμαρά, όπως προβλέπει σχετικός νόμος. Σε ότι αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρωτοφανή αυτή επιλογή, ο Διονύσης Φόλιος εξηγεί στην επιστολή ότι αυτή οφείλεται στη “διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με την παράταξη με την οποία εξελέγην, των προβλημάτων του Δήμου και του τρόπου επίλυσης αυτών”.

Η δήλωση δεν περιείχε καμία αναφορά στον τόσο σύντομο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών συμβούλων ως την ανεξαρτητοποίηση, αλλά και κανένα στοιχείο για το σε ποια σημεία διέφερε η προσέγγιση των προβλημάτων του Δήμου και του τρόπου επίλυσής τους, αλλά στη συνέχεια της συνεδρίασης ο Διονύσης Φόλιος ψήφισε υπέρ του δανείου 1,5 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε να ζητήσει ο Δήμος μας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αναδείχτηκε μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ με τις ψήφους και της διοίκησης, αφού προηγουμένως αυτοπροτάθηκε.

Ο Πέτρος Κιάφας, επικεφαλής της “Προοπτικής”, δεν είχε την ευκαιρία να ακούσει την ανακοίνωση του πρόεδρου και πληροφορήθηκε τις λεπτομέρειες -για τις αιτιάσεις του πρώην συμβούλου του- πολύ αργότερα. Αναμένεται να απαντήσει με ανακοίνωση, ενώ τα πρώτα σχόλια αφορούν και τον σύντομο χρόνο μεταξύ ανάληψης καθηκόντων και ανεξαρτητοποίησης-σύγκλισης με την διοίκηση. Εκτός συζήτησης δεν μένει και ο προβληματισμός αν η επιλογή Φόλιου να διεκδικήσει εκλογή με την “Προοπτική” υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι πιθανώς θα είχε λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας του μια πιθανή κάθοδος με την “ΣΥΝθεση” του νέου δημάρχου, λόγω των τοπικών ισορροπιών στη ΔΕ Δίου. Την ευκαιρία για -πικρό- σχόλιο δεν έχασε και ο πρώην δήμαρχος, μέσω του -αγαπημένου του- Facebook.