Αφού δεν έρχεστε εσείς….

θα σας έρθει το Δημοτικό Συμβούλιο!!!

#livestreamingδημοτικόσυμβούλιο και Ώρα του Δημότη – δύο εξελίξεις που δικαιώνουν (μια ακόμη φορά) την ΕτΟ

Δύο σημαντικές για τη δημόσια ζωή (μας) επιλογές του ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος: την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του σώματος μέσω του Ίντερνετ και την θέσπιση της Ώρας του Δημότη.

Και οι δύο επιλογές του προωθούνται άμεσα για υλοποίηση και όπως επεσήμανε, η μεν πρώτη θα υλοποιηθεί άμεσα, αφού δεν απαιτεί -τώρα πια- ιδιαίτερη υποδομή και δαπάνη και θα δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, με live streaming. Έτσι, αντί οι “καναπεδάτοι” να προσέλθουν στις συνεδριάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρεθεί μπροστά στους καναπέδες τους… Ταυτόχρονα, αποφεύγεται ο συνωστισμός και οι αθέμιτες… live παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις -των μη αιρετών, δημοτών και άλλων- που θα μπορούν όμως να γίνονται, “οριοθετημένα και με τρόπο σύννομο”, γραπτώς ή με φυσική παρουσία, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην “Ώρα του Δημότη” που θεσπίζεται οσονούπω, πιθανώς με τον -υπό κατάρτιση- νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες, αναδείχτηκε και η επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και τις αλλαγές, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΕτΟ θεωρεί τις δύο αυτές επιλογές πολύ σημαντικές για την δημόσια ζωή μας, όσο σημαντική θεωρεί και την υποχρέωσή της να δημοσιεύει υλικό που διαβάζεται με ενδιαφέρον(κλικ).