(free) WiFi4EU

και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

“…Στην Πιερία, ο Δ.Δίου-Ολύμπου είναι ο μοναδικός Δήμος που εξασφάλισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα…”

 

 

 

             
Δήμος Δίου-Ολύμπου
Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης                                                                                     Λιτόχωρο, 25/10/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόγραμμα για ελεύθερο Wifi στον Δήμο Δίου-Ολύμπου ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του προγράμματος «Wi-fi 4eu» εξασφαλίζει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ύστερα από σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 70 Δήμους στην Ελλάδα. Στην Πιερία, ο Δ.Δίου-Ολύμπου είναι ο μοναδικός Δήμος που εξασφάλισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αίτηση για το πρόγραμμα «Wi-fi 4eu» κατατέθηκε απευθείας στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 19/9/2019 ενώ η έγκριση έγινε την Τετάρτη 23/10/2019. Πρόκειται για πρόγραμμα προϋπολογισμού 15.000 ευρώ που θα υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα εντός 15 μηνών. Η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα επιτρέψει στον Δήμο να δημιουργήσει κόμβους αναπαραγωγής ελεύθερου σήματος internet σε δημόσιους χώρους και, αρχικά, θα στηθούν κόμβοι γύρω από δημοτικά κτίρια και τοπικές κοινότητες.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, εξετάζεται ήδη η εκπόνηση μελέτης που θα προωθήσει το ελεύθερο διαδίκτυο, έργο που αναμένεται να καταστεί πολύ χρήσιμο για την προβολή του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και την εξυπηρέτηση Δημοτών και εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που κάθε χρόνο επισκέπτονται την περιοχή.