Από το Λιτόχωρο αρχίζει

η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία

με Βούτση και Παν-Παν, στις 6.11.2019

 

 

Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία αρχίζει από το Λιτόχωρο με μια εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχουν ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης και ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Παναγιώτης Παναγιώτου, γνωστός -δημοσιογράφος- και ως Παν-Παν.

Στις 6.11.2019, στις 5.30μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει η ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία θα κληθούν τα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος, αλλά και οι φίλοι του, ενώ η πανελλήνια εξόρμηση για εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται, συμβατικά και ηλεκτρονικά.

Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνεδρίασή της, της 25ης.10.2019, ο Γιώργος Σταθάκης εισηγήθηκε τον σχεδιασμό για την εκπόνηση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος με τη συμμετοχή των: Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Γιώργος Σταθάκης.

Στο έργο της Επιτροπής θα συνδράμουν επιπλέον σημαντικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, με επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων η οποία θα συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα και στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Μουζέλης. Βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκπόνηση ενός συνεκτικού, προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στον διάλογο και θα αξιοποιεί τις εμπειρίες διακυβέρνησης αριστερών, πράσινων και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών.
Συμφωνήθηκε τέλος ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα αποφασιστεί η σύνθεση της Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε αυτή να συγκροτηθεί και να συνεδριάσει το διήμερο 9 – 10 Νοεμβρίου.

Αλέξης Χαρίτσης, στο Κόκκινο” 105,5: “Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία – ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση όλων των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών”

 

“Να μην αφήσουμε τη ΝΔ να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω, να σχεδιάσουμε ένα νέο υπόδειγμα για τη χώρα”