Συνεχίζει τις επαφές

με παραγωγικούς και θεσμικούς τοπικούς φορείς

η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

Συνεχίζει τις επαφές με παραγωγικούς και θεσμικούς τοπικούς φορείς η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων που απασχολούν διάφορους κλάδους, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων.  Το πρωί της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2019 κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Μπρουσκέλη, την υπεύθυνη   Εργαζομένων Δημοσίου & Ιδιωτικού τομέα κ. Κική Καραγιαννίδου – Τσακιρίδου και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο από τον Τομέα Οικονομίας & Επιχειρηματικότητας, επισκέφθηκε το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας και το Παράρτημα του Τ.Ε.Ε.  στην Κατερίνη.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θεσμικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά των μηχανικών, στη συνάντηση με τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας της Ν.Δ., συμμετείχαν οι κύριοι Αναστάσιος Τασούλας, Κωνσταντίνος Μπίσμπας, Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, Απόστολος Πίτσιας, Δημήτρης Κουσκουρίδης, Δάνης Σαμαράς και Μάνος Μηντζιαρίδης.

 

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας και το τμήμα Υγείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στις 19/11/19 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας με σκοπό την ενημέρωση στα θέματα υγείας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των ιατρών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στις υγειονομικές δομές σε επίπεδο νομού, οι ελλείψεις σε ανθρώπινες υποδομές, οι ποιοτικές συνθήκες νοσηλείας και η ύπαρξη και άλλων πολυάριθμων προβλημάτων. Επίσης αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εργαστηριακών ιατρών εξαιτίας της επιβάρυνσης (clawback-rebate) από υποχρεωτικές εκπτώσεις και φορολογικές κρατήσεις. Τέλος η ΝΟ.Δ.Ε. και Ι.Σ.Π. δεσμεύτηκαν να είναι σε επαφή προς το σκοπό προώθησης καινοτόμων προτάσεων για την υγεία, καθώς και για την διευκόλυνση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του χώρου. Στη συνάντηση, από τη ΝΟΔΕ Πιερίας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μπάμπης Μπρουσκέλης και τα μέλη Κική Καραγιαννίδου (Υπ. Εργαζομένων δημοσίου & ιδιωτικού τομέα), Καλυψώ Σκούμπα (τομέας υγείας), Γιάννης Παπαδόπουλος, Έλλη Νανίτσου (τομέας οικονομίας και επιχειρηματικότητας) και Γιάννης Μελέτης (τομέας ευπαθών ομάδων). Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ηρακλής Τσανικίδης, ο Γιάννης  Μποστανιτης, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου και το μέλος Παντελής Παντελιδης.

 

Με μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ Πιερίας συναντήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου 2019, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΟΔΕ άκουσε τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και τις προτάσεις τους σε θεσμικά και τοπικά θέματα. «Η ευαισθητοποίηση στα θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία είναι υποχρέωση μας. Δεσμευόμαστε να σταθούμε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης.