Μην πετάξεις τίποτα

θα ανακυκλώνουμε ρούχα και παπούτσια

το πρώτο βήμα του Γερολιόλιου προς την ανάκυκλωση – και είναι ΣΔΙΤ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών και άλλων υφασμάτινων ειδών φαίνεται πως θα αποκτήσει ο Δήμος μας, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης και της διάθεσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αμέσως μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο και -αν τελικά εγκριθεί- θα αποτελέσει το πρώτο βήμα της νέας διοίκησης υπό τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, στον τομέα της ανακύκλωσης, στον οποίο ο Δήμος μας υστερεί τραγικά. Ο υπό έγκριση σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση δικτύου κάδων σε όλο το Δήμο, στους οποίους θα συλλέγονται ρούχα, παπούτσια και παρεμφερή υλικά και στη συνέχεια θα συλλέγονται από ιδιωτική εταιρεία, με δικό της προσωπικό και μέσα. Στα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο συμπεριλαμβάνεται ποσότητα ρούχων που θα μπορούν να δίνονται σε ευπαθείς ομάδες και η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που τώρα καταλήγουν στην χωματερή, μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Η εταιρεία θα ενημερώνει περιοδικά τον Δήμο για την πρόοδο του προγράμματος και θα έχει στην ευθύνη της την συντήρηση της υποδομής και την ασφάλειά του. Τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάδοι συλλογής θα τα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το τελευταίο -προηγούμενο- πρόγραμμα ανακύκλωσης (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, συσκευασίες, μέταλλα) είχε ανακοινωθεί -σε χρόνο αμιγώς προεκλογικό- από τον απελθόντα δήμαρχο Κ. Δημόπουλο, ο οποίος -σε συνεργασία με πρωτοβουλία πολιτών και επικεφαλής τον ειδικό του συνεργάτη Φάνη Σακκά- πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ελάχιστο αριθμό σχολείων του Δήμου και τοποθέτησε 40 περίπου κάδους ανακύκλωσης, σε “σημεία ανακύκλωσης”. Παρά τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες, το πρόγραμμα “πήγε άπατο”, οι κάδοι χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ως κάδοι απορριμμάτων και καμία συνέχεια δεν υπήρξε.