Ψυχρή εισβολή

και τα πρώτα χιόνια

λευκό ποδαρικό κάνει νωρίς ο Δεκέμβριος, συμπληρώνοντας το εορταστικό σκηνικό

 

 

 

Λευκό σκηνικό στήνει από νωρίς ο φετινός Δεκέμβριος και η ψυχρή εισβολή που περιγράφουν οι μετεωρολόγοι έφερε ήδη τα πρώτα χιόνια και στην περιοχή μας.

Νωρίς το πρωί χιόνισε -για λίγο- στον Παλιό Παντελεήμονα και στις περιοχές ανάλογου υψομέτρου, προκαλώντας συναγερμό στο Δήμο και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται όλο τον χρόνο, όπως αυτοί στο γνωστό χειμερινό θέρετρο της Πιερίας, αλλά και τους Παλιούς Πόρους και αλλού. Ο Δήμος δηλώνει “έτοιμος στο μέτρο του δυνατού”, περιγράφοντας την επάρκεια σε αλάτι και την έλλειψη μηχανημάτων, αλλά σε κατάσταση ετοιμότητας και με …υποστηρικτικές ενέργειες οργανωμένων εθελοντών-ιδιωτών. Η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά και πάνω απο τα 700μ, χωρίς ν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.

Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μια μικρή και σύντομη ψυχρή εισβολή που -ως τέτοια- μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία και χαμηλότερα από τις προβλέψεις, αλλά σίγουρα τα όποια φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα. Οπότε μπορούν να περιγραφούν και ως “πρακτική και ψυχολογική προετοιμασία για τις γιορτές” και … Καλά Χριστούγεννα.