Καταδικάζουμε την αύξηση των δημοτικών τελών

στο Δήμο Κατερίνης

ανακοίνωση της Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ

 

 

 

Ανακοίνωση Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ.

Για τις αυξήσεις δημοτικών τελών στο δήμο Κατερίνης

 

Η Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ καταδικάζει την αύξηση των δημοτικών τελών η οποία ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κατερίνης επικαλούμενη την κακή κατάσταση των οικονομικών του δήμου.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να δικαιολογήσουν, η διοίκηση του δήμου και οι συνοδοιπόροι τους, την αύξηση 20% σε δημοτικά τέλη, την αύξηση 10% στα τέλη άρδευσης καθώς και την αύξηση 5% στα τέλη των λαϊκών αγορών.

Οι άνθρωποι του μεροκάματου που κατοικούν και εργάζονται στο δήμο Κατερίνης, οι εργαζόμενοι οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, έχουν ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές. Δεν έχουν να πληρώσουν για μια ακόμα φορά. Έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς να επιβαρύνονται. Κρίσιμο ζήτημα είναι οι ανάγκες του δήμου να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα και επαρκής, σύγχρονος, υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος το οποίο συγκρούεται με αυτή την πολιτική, να συστρατευτεί με το ΚΚΕ, να βάλει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του, τις σύγχρονες λαϊκές του ανάγκες, έτσι όπως τις κατέθεσε στην πρότασή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης και είναι οι εξής:

Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε παιδί.
• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ΑΜΕΑ, ανέργων, πολύτεκνων τρίτεκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.
• Καμία αύξηση για τους μικρούς επαγγελματίες.
• Καμία αύξηση στα τέλη άρδευσης για τους αγρότες
• Καμία αύξηση στα τέλη της λαϊκής αγοράς για τους παραγωγούς –επαγγελματίες
• Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, πχ τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, κλπ.
• Καμιά αλλαγή στη σημερινή μηδενική χρέωση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
• Καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος καθώς και καμία αύξηση του κόστους αυτών.
• Καμία κατάσχεση ή αναγκαστικά μέτρα στα λαϊκά νοικοκυριά πού δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
• Να πάρει πίσω η δημοτική αρχή αυτή την αντιλαϊκή απόφαση.