“Κομμένοι” για 3 ευρώ και προσοντολόγιο;

ψήφισμα του ΣΕΠΕ

“…Περίπου 2.000 συνάδελφοι/ισσές μας αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι…”

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΎΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 

 

Περίπου 2.000 συνάδελφοι/ισσές μας αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ για πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού στην ειδική αγωγή

 Οι υποψήφιοι λόγω των ασαφών οδηγιών του ΑΣΕΠ σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων που αφορούσε την καταβολή του παράβολου των  τριών (3) ευρώ, αλλά και της εφαρμογής του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο) κινδυνεύουν όχι μόνο να αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά και να μην προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές για τα επόμενα τρία χρόνια, δεδομένου ότι οι πίνακες «κλειδώνουν»!

Ο τυχόν αποκλεισμός των συναδέλφων  από τον διαγωνισμό για το ευτελές ποσό των 3 ευρώ, το οποίο δεν πληρώθηκε από ανθρώπινο λάθος, εξοντώνει νέους/ες συναδέλφους/ισσες που εργάζονται ή εργάστηκαν ως αναπληρωτές, στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το  δημόσιο σχολείο  και υπονομεύει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Είναι γνωστό ότι σημαντικός αριθμός υποψηφίων κατέθεσε το αποδεικτικό πληρωμής του παράβολου μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων και πριν την εξέταση των οικείων φακέλων. Χάρη στις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών οι αιτήσεις αυτές έγιναν δεκτές παρά την εκπρόθεσμη υποβολή του αποδεικτικού καταβολής του παράβολου και παρά τη διατύπωση της Προκήρυξης 3ΕΑ/20192019 (ΚΕΦ. Α΄ «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ», ii. σελ. 393) «Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον αριθμό παράβολου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη». Επιπλέον, το ΑΣΕΠ σε επίσημη δήλωσή του αναφέρει ότι εκτός από τους υποψηφίους που πλήρωσαν εκπρόθεσμα το παράβολο θα κάνει δεκτούς όσους έκαναν λάθος στη συμπλήρωση του αριθμού του.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων/ισσών, που εκ παραδρομής δεν πλήρωσαν το παράβολο των τριών (3) ευρώ, στους πίνακες κατάταξης και  ζητούμε την κατάργηση του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο)  και διορισμούς  εκπαιδευτικών που θα βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο πτυχίο και σε όλη την προϋπηρεσία.

 

Για το Δ.Σ