Να αποσυρθεί, κε δήμαρχε

όχι να συζητηθεί και να απορριφθεί

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – κι όχι στις 6.05μμ και με συζήτηση του ΔΣ, αλλά στις 5.55μμ(έστω) με πρωτοβουλία και απόφαση του παραλήπτη της πρότασης

 

 

 

 

 

Κε δήμαρχε,

καταλαβαίνουμε πολύ καλά σε τι σημείο απαξίωσης φτάσατε ΟΛΟΙ οι αιρετοί την ΔΕΑΔΟ.

Στο σημείο απαξίωσης που περιγράψατε -χωρίς να το κρίνετε- να προτείνει επιχειρηματίας να την αποκτήσει (αγοράσει, είπατε) με 300.000 ευρώ+“έξω οι εργαζόμενοι, έξω τα μηχανήματα”.

Αντιγράφω τα λόγια σας στο ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, πρώτο-πρώτο στην ημερήσια διάταξη, φιγουράρει το συγκεκριμένο θέμα. Η πρόταση κατατέθηκε σε σας προσωπικά, στις 30.11.2019.

Στο ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Δημοτικό Συμβούλιο το υπέρτατο επιχείρημα για να εγκριθεί ο ισολογισμός του 2018(!!!), ήταν ΚΑΙ ΠΑΛΙ η διατήρηση των 10-12 θέσεων εργασίας των υπαλλήλων της ΔΕΑΔΟ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της πολύπαθης “ατμομηχανής” θα συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο;;; Ούτε καν δυο μέρες μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στην οποία η εξασφάλιση αυτών των θέσεων εργασίας εξασφάλισε τελικά και την έγκριση ενός ακόμη “αέρα-πατέρα” ισολογισμού, με ένα χρόνο καθυστέρηση), θα συζητήσει το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης την απόλυσή τους;

Θα συζητήσει σήμερα, στις 6μμ, το ΔΣ της εταιρείας το ενδεχόμενο ο μόνος μας πλούτος να δοθεί για 300.000 ή 1.000.000 το χρόνο; Για να μην μπω στις λεπτομέρειες της πρότασης που είναι ΙΔΙΑ με τον ισολογισμό του 2018: “ΑΕΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ”.

Κε δήμαρχε,

είναι ενεργητική υποτίμηση της ΔΕΑΔΟ και να εισαχθεί μόνο για συζήτηση η πρόταση της συγκεκριμένης ΙΚΕ. Η επιχείρηση αυτή γνωρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την αξία του ανταλλάγματος που θα καρπωθεί έναντι ευτελούς ποσού. Ευτελέστατου. Δεν έπρεπε ποτέ η πρότασή της να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του οργάνου διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης.

Πράξτε το σήμερα -έστω στις 17.55- και -όταν έχουμε το χρόνο- μπορούμε να δούμε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

ΥΓ: είναι η δεύτερη ΙΚΕ που εμφανίζεται να ορέγεται την ΔΕΑΔΟ. Εσείς προσωπικά, ο εταίρος σας στην διοίκηση -και λογιστής-, ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ και τα μέλη του ΔΣ της, οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων της διοίκησης (για να μην πω, τριών παρατάξεων) θα συνυπογράφατε ποτέ συμφωνία, δεχόμενοι δεσμεύσεις από ΙΚΕ;;;;; (κλικάρετε εδώ για να δείτε τα …πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μορφής εταιρείας)

Αποσύρτε την, κε δήμαρχε.

Απαντήστε τηλεφωνικά στον αποστολέα.

Ούτε καν εγγράφως.

Αν δεν θέλετε να επικαλεστείτε κάτι ανύπαρκτο, πείτε στον επιχειρηματία ότι η επιχείρηση είναι ανέλεγκτη για τις πάγιες υποχρεώσεις της (εισφορές, ασφάλιστρα, κτλ) από το 2013 ως το 2019 και δεν επιθυμείτε να τον εμπλέξετε σε πιθανές περιπέτειες.

 

 

ΥΓ1: Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεχόσαστε και δεχόμαστε να μπούμε σε μια συζήτηση τελικής και αμετάκλητης απαξίωσης της ΔΕΑΔΟ. Γιατί σε αντίθεση με την πρόταση της άφαντης K&K KOPARKI IKE, τούτη εδώ η σημερινή, δεν ζητάει 1.000.000 κυβικά, αλλά γη και ύδωρ, χωρίς χρονικό όριο. Κανονικά και αν εννοείτε όσα δημόσια δηλώσατε -από τον Φεβρουάριο του ’18 ως σήμερα- πρέπει να παραιτηθούν όσοι συμφώνησαν ή επέμειναν να συμπεριληφθεί η πρόταση στην σημερινή ημερήσια διάταξη.

ΥΓ2: υπάρχει ήδη άλλη συμφωνία με την ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΙΚΕ και σε ποιο στάδιο βρίσκεται; ολοκληρώθηκε και εκκαθαρίστηκε; Ή είναι ακόμη σε ισχύ, δεν έχει εκκαθαριστεί και -έστω και θεωρητικά- υπάρχει η πρόθεση (σας) για μια δεύτερη; Ως οικονομικό στοιχείο, ποια οικονομική χρονιά αφορά; το 2000; το 2015; το 2017; το 2018; ή το 2019; Του 2018 τον ισολογισμό εγκρίνατε προχθές.

ΥΓ3: πράγματι, η σωτηρία της ΔΕΑΔΟ είναι το πλέον πολύπλοκο και δύσκολο πρόβλημα. Δεν θα λυθεί σε μια σχεδόν κρυφή συνεδρίαση του ΔΣ, ούτε από διοικήσεις που μετείχαν -για δεκαετίες- στην καταστροφή της επιχείρησης, την απαξίωσή της και την καταλήστευση του δημοτικού πλούτου μας. Κι όσο οι ενέργειές τους είναι μόνο η αποσιώπηση και το κουκούλωμα, όσοι γνωρίζουν, δεν πρόκειται να δεχτούν ποτέ την πιθανότητα σωτηρίας του θύματος… από τους θύτες.

ΥΓ4: μπορεί -πράγματι- δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ να μην έχουν ούτε καν δει από κοντά τι σημαίνει ΔΕΑΔΟ, κε Κουριάτη. Η ΕτΟ και έχει δει και βλέπει και θα βλέπει. Και τα ελάχιστα αποτελέσματα που έχετε να επιδείξετε, συντελέστηκαν γιατί μόνη της η ΕτΟ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Δεν της αποδίδει κανείς -τέσσερα χρόνια τώρα- τα εύσημα. Και δεν την απασχολούν -τα εύσημα- και δεν θα την απασχολήσουν ποτέ -τα εύσημα-.