Οι πρώτες απαντήσεις

στα ερωτήματα για την ΔΕΑΔΟ

ερωτήματα που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

 

 

 

 

Η νέα διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου ενημερώθηκε για την συμφωνία με την KOPARKI IKE όταν ανέλαβε καθήκοντα. Γνωρίζει επίσης ότι η ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΚΕ είχε καταθέσει πρόταση και στον προηγούμενο δήμαρχο, χωρίς εναλλακτική-δεύτερη εκδοχή, παρόμοια μ’ αυτή των 300.000 που έστειλε στον Βαγγέλη Γερολιόλιο στις 30.11.2019. Όπως ενημέρωσε την ΕτΟ ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, μετά από εισήγησή του, η πρόταση της ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΚΕ απορρίφθηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, χωρίς καν να συζητηθεί, αφού κρίθηκε ως απαξιωτική για την δημοτική επιχείρηση.

Σε ότι αφορά την ΚΟPARKI IKE, έχει συνάψει με την ΔΕΑΔΟ (επί διοίκησης Δημόπουλου) συμφωνία για αποκλειστική προμήθεια των προϊόντων της ΔΕΑΔΟ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από το μέχρι στιγμής ρεπορτάζ δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι τιμές πώλησης και οι υπόλοιποι όροι της συμφωνίας και -κυρίως- πως εξασφαλίστηκε ο αποκλειστικός χαρακτήρας της και αν όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα και συμφέροντα (για την ΔΕΑΔΟ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία κατέβαλλε μικρό χρηματικό ποσό και -μέχρι στιγμής- έχει απολάβει μικρό μέρος αυτού σε προϊόν. Τα ερωτήματα που απεύθυνε η ΕτΟ σε όλους τους αρμόδιους, απαντήθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Κ. Δημόπουλο με ένα λακωνικό “δεν θυμάμαι ακριβώς, μπορούν να σας ενημερώσουν οι κοι Τσακνάκης και Μπατζικώστας”. Η ΕτΟ είχε ήδη απευθύνει τα ερωτήματα προς τον πρώην αντιπρόεδρο του ΔΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, και αναμένει τις απαντήσεις του, αν τις παράσχει.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την απάντηση της Κατερίνης Κουρίτα, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και μέλος του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, στα ερωτήματα που έθεσε η ΕτΟ:

Απαντώντας στα ερωτήματά σας, σας θέτουμε υπόψη τα παρακάτω:

1. Ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ( κι εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου) ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ τη συμφωνία-σύμβαση που υπογράφτηκε  μεταξύ του  πρώην Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΑΔΟ, Κώστα Δημόπουλου και της εταιρείας ΚΟΠΑΡΚΙ ΙΚΕ, όταν αυτή ήρθε προς ψήφιση στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ τον Μάρτη του 2018 με εισήγηση του πρώην Δημάρχου. Στη συνέχεια για  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ(2) ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ τη συγκεκριμένη σύμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου(μια που η ΔΕΑΔΟ είναι Μονομετοχική Εταιρεία του Δήμου και η Γενική Συνέλευση των Μετόχων είναι το Δημοτικό Συμβούλιο) για να λάβουν γνώση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, απαιτώντας από τη διοίκηση να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης.
2.Η πρώτη πληροφόρηση που λάβαμε για την πρόταση της εταιρείας ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΚΕ ήταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/12/2019  ύστερα από ενημέρωση του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιου κατά τη διάρκεια απαντήσεων στις αιτιάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ισολογισμό και προϋπολογισμό της ΔΕΑΔΟ.
3.Έλαβα γνώση του αιτήματος την Πέμπτη 19/12/2019 μαζί με την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ στις 20/12/2019 όπου και παραβρέθηκα. Οι προτάσεις της ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΚΕ που έχουν κατατεθεί γραπτά στη ΔΕΑΔΟ  είναι δύο(2) και καταγράφονται σε ένα αίτημα της εταιρείας προς τη ΔΕΑΔΟ με αριθμό πρωτοκόλλου  199, 30/11/2019.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ τάχθηκαν ομόφωνα κατά της όποιας συζήτησης της πρότασης της ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΙΚΕ, αλλά πριν την συνεδρίαση πολλά φάνηκαν πρόθυμα να συζητήσουν την προοπτική μιας συνεργασίας, χωρίς να απορρίπτουν ασυζητητί την διπλή πρόταση. Στα μέλη αυτά συμπεριλαμβάνονται και προσκείμενα στην διοίκηση Γερολιόλιου, ενώ εμφανώς υπέρ της συζήτησης της πρότασης φάνηκε να είναι ο σύμβουλος της παράταξης Δημόπουλου (μέλος του ΔΣ και στην προηγούμενη περίοδο), αλλά τελικά πείστηκε να ευθυγραμμιστεί με την απόρριψη. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (Κιάφας, Φαρμάκης, Μυλωνέρος, Κουρίτα) και ο δημοτικός σύμβουλος της “Ολύμπιας Συμμαχίας”, Αστέριος Χονδρόπουλος.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται εν αναμονή και των απόψεων των υπόλοιπων αρμοδίων.