Είναι ήδη αργά

για την αντιμετώπιση των καταπατήσεων

θα κάνετε κάτι, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ;

Και το προηγούμενο και το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κατέγραψαν τις καταπατήσεις ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την δημοτική μας περιουσία.

Προς τιμήν του, ο σημερινός δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος, δήλωσε την αποφάσή του να πατάξει το φαινόμενο και ζήτησε την βοήθεια όλων, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων, ως και του σημείου να μην επεμβαίνουν υπέρ των καταπατητών, όταν ο κλοιός σφίξει αποφασιστικά γύρω τους. Και θα ‘πρεπε αυτό να έχει συμβεί δεκαετίες νωρίτερα, αλλά …κάλλιο αργά-παρά ποτέ.

Θα γίνει όμως;
Είναι ο δήμαρχός μας όσο αποφασισμένος δηλώνει;

Στο επόμενη, τελευταία για το 2019, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθεί θέμα διοικητικής αποβολής ενός καταπατητή. Πιθανώς θα καταλήξει -η συζήτηση- σε θετική απόφαση και έγκριση της αποβολής. Τι θα γίνει και -κυρίως- τι γίνεται με τις υπόλοιπες καταπατήσεις; Τι γίνεται με τους “κολλητούς” των αιρετών μας, ειδικά αυτών που κατάφεραν να εκλεγούν, στην τρέχουσα ή την προηγούμενη διοικητική περίοδο; Θα μείνουν να αποτελούν θέμα παρασκηνιακής συζήτησης μεταξύ των αιρετών μας που δημόσια δηλώνουν πολέμιοι κάθε καταπάτησης; θα χρειαστεί να δημοσιευτούν ονόματα και αριθμοί;

Η ΕτΟ έχει δημοσιεύσει στοιχεία ικανά να πείσουν τους αιρετούς να δράσουν -επιτέλους-.
Επαρκή στοιχεία.
Χωρίς… ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (άλλος ένας μύθος, αφού καμία σχετική διάταξη δεν επιβάλλει τέτοιου είδους προστασία ενός παρανομούντα, ούτε η αποκάλυψή του χρειάζεται και στοιχεία ταυτότητας).

Η σημερινή διοίκηση έκανε κάποια βήματα.
Άτολμα.
Λίγα.
Και δυστυχώς, πολλές καταπατήσεις υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα.
Τόσα που καλύπτουν -χρονικά- ήδη και την δημαρχία Δημόπουλου και την δημαρχία Γερολιόλιου.
Η μία απασχολεί ήδη το Δασαρχείο.

Η άλλη, οι άλλες…δεν απασχολούν κανέναν (πχ των παλιών σφαγείων της Καρίτσας), πλην των καταπατητών.

Τι θα κάνετε, κε δήμαρχε και κες και κοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης;

Θα περιμένετε να υλοποιηθούν οι απειλές και οι επιθέσεις κατά του δημοσιογράφου για να τρέξετε μετά να δηλώσετε ότι παρόμοιες επιθέσεις είναι απαράδεκτες και ότι οι καταπατητές πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά …πριν καταπατήσουν;
Μα… καταπατούν ήδη.
ΠΟΛΛΑ χρόνια τώρα.
Την δημοτική περιουσία που σεις αναλάβατε -με την εντολή μας- να προστατεύσετε.

Πότε;
Του χρόνου;