Η “ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” πάει στο Jumbo (Βαρικού)

την Κυριακή, αλλά όχι για ψώνια

“…Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας…”

 

 

 

 

 

Άλλο ένα αντεργατικό όπλο έβγαλε από τη φαρέτρα του το πολυκατάστημα Jumbo και υποδέχτηκε τη νέα χρονιά θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Με περιτύλιγμα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να δουλεύουν 5μερο, η εργοδοσία επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να βάλει σε εφαρμογή την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων στην Κυριακάτικη αργία.

Αυτήν είναι η ανάπτυξη που διατρανώνει τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Εντατικοποίηση, μισθοί πείνας, δουλειά τις Κυριακές για να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη της η εταιρία jumbo.

Οι εργαζόμενοι να μην πατήσουν τη μπανανόφλουδα. Η Κυριακή αργία είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες από τις προηγούμενες γενιές και ως τέτοιο πρέπει να το υπερασπιστούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι, τα «θέλω» των μεγαλεμπόρων και του ΣΕΒ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Θέλουν εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Να δουλεύουν, να αμείβονται και να απολύονται σύμφωνα με τις ανάγκες της εργοδοσίας. Στόχος τους είναι η εξόντωση των μικρομάγαζων του κλάδου και η υπερίσχυσή τους στην κούρσα του ανταγωνισμού.

Οι εμποροϋπάλληλοι να μην εφησυχάσουν!

Στον κλάδο κυριαρχούν η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα εργατικά ατυχήματα και τώρα ξεκινώντας από τα Jumbo θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και την Κυριακάτικη αργία.

Δεν θα τους περάσει!

Οι εμποροϋπάλληλοι να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι πεντακάθαρο ότι αυτοί που μας φορτώνουν με δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, που μας κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, αυτοί που νομοθετήσανε την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και φέρανε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σωματεία, αυτοί που πάνε να ιδιωτικοποιήσουνε την κοινωνική ασφάλιση, τώρα μας παίρνουν πίσω και την Κυριακάτικη αργία.

Τους κάνουμε καθαρό οτι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Η Κυριακή αργία είναι των εργατών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όσους μας κλέβουν τη ζωή και να διεκδικήσουμε δουλειά και αμοιβή που να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Κυριακή 19 Γενάρη στις 2:30μμ, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ στο κατάστημα Jumbo στο Βαρικό Πιερίας.