261 ΝΑΙ

για την πρώτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας

η δεύτερη πρωτιά της είναι και η υψηλότερη – κι ενα φάουλ που είδαν όλοι και κανείς “δεν το σφύριξε”

 

 

 

 

 

Με 261 ψήφους, επί 294 παρόντων, ψήφους προερχόμενες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, εκλέχτηκε σήμερα, 22.1.2020, πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας απουσίαζαν οι Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ25). Οι κκ Σαμαράς, Αλεξιάδης και Συρμαλένιος ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας της κας Σακελλαροπούλου με επιστολική ψήφο και η κα Αδάμου “παρών”, με τον ίδιο τρόπο. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο κος Μεϊκόπουλος δεν κατάφερε να φτάσει έγκαιρα στο Κοινοβούλιο λόγω βλάβης του αυτοκινήτου του, ενώ κανένα στοιχείο δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- για την απουσία του κου Ζουράρη.

Η εκλογή της πρώτης Ελληνίδας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και το ανάλογο πανηγυρικό κλίμα που αυτή δημιούργησε, έγιναν η ιδανική αφορμή για τον Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης”, να δώσει δείγμα του πολιτικού και κοινοβουλευτικού του ήθους, ευχόμενος η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ορκιστεί … με θρησκευτικό όρκο, παραίνεση ανεπίτρεπτη και για πολίτη και για αιρετό του Κοινοβουλίου. Κι ολα αυτά, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι …σέβεται τον θεσμό…

Με την ορκωμοσία της 13ης Μαρτίου 2020, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα διαδεχτεί τον σημερινό Πρόεδρο  της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

 

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

 Μήνυμα της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα
για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

 

Σήμερα ψηφίσαμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Με αίσθημα ευθύνης, καθαρή θέση, χωρίς “ναι μεν, αλλά”, χωρίς μικροκομματικά παιγνίδια, όπως τόνισε και εχτές στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου σύμφωνα με την ομολογία της ίδιας, τιμάται η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και η σύγχρονη Ελληνίδα. Τρεις έννοιες που έχουν κατά το πέρασμα του χρόνου και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, ιδιαίτερα δοκιμαστεί.

Καθώς διανύουμε μια περίοδο που σημαδεύεται από την οικονομική, προσφυγική, μεταναστευτική και εν γένει ανθρωπιστική κρίση, καθώς και από τις μεγάλες προκλήσεις σχετικά με την ειρήνη, το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια, εύχομαι καλή σταδιοδρομία στο έργο της και η εκλογή της να σηματοδοτήσει την οχύρωση των δημοκρατικών πυλώνων και δικαιωμάτων στη χώρα μας καθώς και τη θωράκισή τους έναντι των παθογενειών του πολιτικού μας παρελθόντος.