“Άνευ προηγουμένου”

Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση Νομού Πιερίας: “μια επιπλέον εστία αποσύνθεσης για την απολύτως απαραίτητη (τούτη την ώρα), συνοχή του Ελληνικού έθνους”

Στην καταδίκη της ανακοίνωσης του “Ολυμπιακού” για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη από πάμπολλους συλλόγους και ενώσεις Ποντίων και παλιννοστούντων, απ’ όλη την χώρα, προστέθηκε σήμερα και η καταδίκη του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων Ελλήνων από την πρώην Σοβιετική Ένωση Νομού Πιερίας.

Ο σύλλογος χαρακτηρίζει ως “άνευ προηγουμένου” την ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά και αναφέρεται πλαγίως στον πρόεδρό του ως “έναν υπόδικο διοικητικό παράγοντα του ποδοσφαίρου”, ενώ χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη ως “ευπατρίδη”.

.

Ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Ελλήνων του Νομού Πιερίας,
για την άνευ προηγουμένου ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Δελτίο Τύπου

Κατερίνη, 25.01.2020

Με μεγάλη μας λύπη, διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην οποία η αντιπαράθεση για το ποδόσφαιρο ξεφεύγει από τα όρια του αθλήματος και εμπλέκει τις εθνολογικές με τις ποδοσφαιρικές έννοιες, με τρόπο που διχάζει την κοινωνία μας.

Κρίμα.
Για έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς και αθλητικούς οργανισμούς της χώρας, τον Ολυμπιακό.

Αίσχος.
Για έναν υπόδικο διοικητικό παράγοντα του ποδοσφαίρου, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να προσβάλλει βάναυσα ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Μιας ισχυρής κοινότητας Ελλήνων προσφύγων (…στην Ελλάδα), πολλοί από τους οποίους υποστηρίζουν …τον Ολυμπιακό!!!

Σε μια δύσκολη ιστορικά εθνική συγκυρία, η στείρα αντιπαράθεση για ανόητα ποδοσφαιρικά συμφέροντα, δημιουργεί μια επιπλέον εστία αποσύνθεσης για την απολύτως απαραίτητη (τούτη την ώρα), συνοχή του Ελληνικού έθνους.

Ο Ιβάν Σαββίδης ώς ευπατρίδης Έλληνας, μόνο ωφέλεια έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας.

Μακάρι να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές.

Σε όποιο σύλλογο ανήκουν και σε όποιο μετερίζι.

Γιώργος Ν. Κοκαβίδης

Για τον
Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Ελλήνων
από την πρώην Σοβιετική Ένωση
Νομού Πιερίας

 

 

 

Η ανακοίνωση του “Ολυμπιακού”

 

Μόλις ένα 24ωρο μετά την ανούσια συνάντηση που υποτίθεται πως θα έφερνε μία νέα ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η συμμορία της εξυγίανσης κορυφώνει την εγκληματική της δράση χωρίς κανένα φραγμό.

Πιστεύαμε ότι με την εγκληματική αλλοίωση του αποτελέσματος στο Βόλο, είχαμε πιάσει πάτο. Τελικά, μετά τη σημερινή… τεχνική βλάβη του VAR στη Λαμία, όπου εντελώς συμπτωματικά συνέβη στο γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ (όχι ότι χρειαζόταν VAR για κάτι τόσο οφθαλμοφανές), αποδεικνύεται ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι στημένο και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες έχει καταγγείλει με ονόματα και στοιχεία το σύστημα που «σκοτώνει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, FIFA, UEFA και Πολιτεία είναι προ των ευθυνών τους. Ή θα τηρήσετε τη νομιμότητα και θα σώσετε το ποδόσφαιρο, ή θα συνεχίσετε να επιτρέπετε σε έναν Ρώσο να αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού καταστρέφοντάς το, αγοράζοντας ομάδες με μπροστινό τον ανιψιό του, προσλαμβάνοντας παιδιά και συζύγους δικαστών και διαιτητών, καθώς και αλλοιώνοντας υπέρ του αποτελέσματα ακόμη και με τεχνικές βλάβες του VAR. Ως εδώ! Πάρτε μέτρα άμεσα.