Γιόρτασαν τον Άγιο Διονύσιο

και στην Στέγη

των Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΕΓΗ: Μπιζανίου 44,  Τ.Κ. 546 39 Θεσσαλονίκη, τηλ.:  2310 – 818260

                                                                                                               Θεσσαλονίκη 26-1-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, από το Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη) η μεγάλη ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Η εκδήλωση άρχισε με τη Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ., όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος με την ακολουθία του. Στη συνέχεια, στη Στέγη του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Δέηση, η κοπή της Βασιλόπιτας, η παρουσίαση του νέου Ημερολογίου 2020 και Διάλεξη από τον Φιλόλογο – ερευνητή και Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Κολωνιάρη Νικόλαο με θέμα:

«Το Λιτόχωρο μέσα στο χρόνο»

       Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε από το Σύλλογό μας, ο Λιτοχωρίτης Πρόεδρος του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης  κ. Παππάς Βασίλειος, στον οποίο απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στη Δημόσια Υγεία.

            Ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κάκκαλος έκανε ένα σύντομο απολογισμό δράσης του Συλλόγου και ανακοίνωσε εξορμήσεις με λεωφορείο καθώς και μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον κ. Καναβούρα Λάζαρο και με θέμα την Επανάσταση του Ολύμπου στα 1878, στην οποία το Λιτόχωρο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ως έδρα της Επαναστατικής Κυβέρνησης.

Στην παρουσίαση του ημερολογίου μας αναφέρθηκαν όλοι οι χορηγοί μας, που με τη δική τους συμβολή εκδόθηκε. Την επιμέλειά του είχαν ο κ. Μασταγκάς Σωτήρης, Ιστορικός Ερευνητής, ο κ. Βούρος Δημήτρης, Φιλόλογος και ο κ. Φαρμάκης Γιάννης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας.

            Το φλουρί της βασιλόπιτας βρήκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου κ. Κυριακάκης Στράτος!

Την εκδήλωση τίμησαν, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Κούβελας Δημήτριος και κ. Σιμόπουλος Στράτος, η Βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, Αντιπεριφερειάρχης κ. Αβραμίδης Στάθης, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Γερολιόλιος Ευάγγελος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κουριάτης Κώστας και Ζουρζούρα Σοφία,  η Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατσαμάκα Ουρανία και Πατσαρίκας Δημήτριος, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φαρμάκης Αστέριος, η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Δημάρατου-Καναβούρα Κατερίνα,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου  κ. Κυριακάκης Στράτος, η κοινοτική Σύμβουλος κ. Τζωρτζίνα Γαβριηλίδου, ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμος Αθανάσιος, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου κ. Καναβούρας Αθανάσιος και Κοψαχείλης Κωνσταντίνος, ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ακριτίδης Αθανάσιος, ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης κ. Καναβούρας Λάζαρος, η πρόεδρος του Π.Ο.Λ. κ. Γραμματή Βουλγαροπούλου, η πρόεδρος του Φιλοπτώχου «Αγία Μαρίνα» κ. Βούλα Μαύρου, εκπρόσωπος της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών «Η Τρίαινα», οι Ερευνητές της Τοπικής μας Ιστορίας: ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Κάκκαλος Νικόλαος, ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος κ. Κυρίτσης Ιωάννης και ο Νομικός, Απόστρατος Αξιωματικός κ. Μασταγκάς Σωτήρης, οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι κ. Μπόντης Ιωάννης και κ. Φαρμάκης Νικόλαος, ο επιχειρηματίας κ. Μουλάς Κώστας (τον ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά νέου ακορντεόν!), οι γιατροί κ. Κοψαχείλης Στάθης και Μπαλανίκας Γιώργος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων Λιτοχώρου και Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.

Με την ευκαιρία αυτή στέλνουμε τις ευχές μας στον Πρόεδρο κ. Προκόβα Κώστα, το Δ.Σ., τα μέλη του αδελφού Συλλόγου Λιτοχωριτών Αμερικής που τη ίδια μέρα, πιστοί στις παραδόσεις μας, πραγματοποίησαν την ίδια μέρα τη δική τους εκδήλωση!

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο για τη διάθεση τραπεζοκαθισμάτων γιατί είμαστε πολλοί πλέον

Η εκδήλωση τελείωσε με τραγούδι,  χορό και το γνωστό λιτοχωρίτικο κέφι, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά ο Πρόεδρος κ. Κάκκαλος Θεόδωρος με το ακορντεόν, ο κ. Κολωνιάρης Νικόλαος με το λαγούτο, ο κ. Μανώλης Παπαγεωργίου με το κλαρίνο και ο κ. Νικόλαος Φαρμάκης, μαζί με τα μέλη της Χορωδίας μας, στο τραγούδι!

Την οργάνωση της εκδήλωσης στήριξαν με επιτυχία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Καναβούρα Ελένη, κ. Μασταγκά Κατερίνα, κ. Μασταγκά Ελένη, κ. Γιαννουλόπουλος Γρηγόρης, κ. Κολωνιάρης Κώστας και κ. Σβάρνας Θανάσης.  

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος, Κάκκαλος Θεόδωρος

Η Γεν. Γραμματέας, Καναβούρα Ελένη