“Πετύχαμε μία τεράστια ρωγμή

στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς"

Βορίδης στην χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ στην Κατερίνη

 

 

 

Κατερίνη, 22.02.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με  τη νίκη της στις εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία έθεσε τα θεμέλια μίας κορυφαίας αλλαγής για τις επόμενες γενιές , επιτυγχάνοντας μία τεράστια ρωγμή στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Εμείς που ήμασταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας πετύχαμε μία ισχυρή νίκη», τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης από το βήμα της ετήσιας χοροεσπερίδας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (21/02) στην Παραλία Κατερίνης. Ο κ. Βορίδης, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο κάλεσε τους     παρευρισκόμενους να στηρίξουν ενωμένοι το έργο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.  Αναφερόμενος στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, σημείωσε ότι αυτό τηρείται με ακρίβεια και ανέφερε ως παράδειγμα το νομοθετικό πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις το οποίο συντάχθηκε μέσα σε μόλις 3 μήνες και λειτουργεί βάζοντας τέλος στην αδράνεια πολλών ετών. «Μας πήρε 3 μήνες να φτιάξουμε τον νόμο και οι διεπαγγελματικές πλέον ανθίζουν» τόνισε ο κ. Βορίδης. Ο υπουργός προανήγγειλε μάλιστα τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για το ροδάκινο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι η παρούσα κυβέρνηση αποκατέστησε τον νόμο και την τάξη στα Πανεπιστήμια καταργώντας το άσυλο, ενώ, κάνοντας αναφορά στις επιχειρήσεις εκκένωσης κατειλημμένων κτηρίων στα Εξάρχεια, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας «για την αυταπάρνησή τους και τον αγώνα που δίνουν κάθε μέρα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός υπογράμμισε ότι επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είχε γίνει ούτε μία επαναπροώθηση επισημαίνοντας ότι «με το νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνεται η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και η μαζική επαναπροώθηση μεταναστών από εκεί που ήρθαν».

Η ετήσιας εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης Χαράλαμπος Μπρουσκέλης. Ξεκίνησε την ομιλία κάνοντας αναφορά στην  απώλεια του προκάτοχου του Γιάννη Κουρινιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα τον Απρίλιο του 2019, σημειώνοντας τους  αγώνες που έδωσε για την παράταξη. Επίσης, ο κ. Μπρουσκέλης,  αναφέρθηκε και στην απώλεια του πρώην Βουλευτή Πιερίας και πρώην  Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας αναφέρθηκε στις πολιτικές και κοινωνικές δράσεις  που υλοποίησε η κομματική οργάνωση την προηγούμενη χρονιά, η οποία σημαδεύτηκε με τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Ακόμη, επεσήμανε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε  η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά, ιδιαίτερα στον  τομέα της οικονομίας.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στη «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης»  και το σύλλογο προστασίας παιδιών «Βενιαμίν». Δύο συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Κατερίνη εδώ και πολλά χρόνια με σημαντική κοινωνική προσφορά. Τις πλακέτες απένειμαν ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μπ. Μπρουσκέλης και ο  Α Αντιπρόεδρος  Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Στην  εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές Πιερίας  Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανωλας,  ο Τομεάρχης ΝΟ.Δ.Ε Πιερίας Λευτέρης Κλώνος (ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. Στ. Κονταδάκη), ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου,  οι πολιτευτές Σπύρος Κουλκουδίνας και Θόδωρος Τόνας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Γιώργος Δουλδούρας και ο τέως Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Μπρουσκέλης δώρισε στον κ. Βορίδη μια εικόνα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, ενώ η κα. Μαυρίδου ένα καλάθι με κρασιά από τοπικά οινοποιία.