17.000 φωτοτυπίες

σε δύο βδομάδες, σε ένα σχολείο

με δεδομένο οτι μιλάμε για δέκα ημέρες λειτουργίας του σχολείου… 1.700 φωτοτυπίες την ημέρα – όσες δηλαδή δεν παράγει κανένα φωτοτυπάδικο του χωριού μας ή όλα μαζί…

 

 

 

 

Δεν είναι φήμη.

Δεν είναι ρεπορτάζ.

Δεν είναι κουτσομπολιό.

Δεν είναι κακόβουλη άποψη που δημοσίευσε κάποιο “παπαγαλάκι”.

Είναι στοιχείο της πραγματικότητας και επίσημη δήλωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης.2.2020.

Σε σχολείο του Δήμου (μας) και με φωτοτυπικό του σχολείου φωτοτύπησαν δέκα επτά χιλιάδες -17.000- αντίγραφα, σε χρόνο δύο βδομάδων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και όπως το συνηθίζει, ο δήμαρχος (μας) δεν αποκάλυψε το παραμικρό για την ταυτότητα της υπερβολικής αυτής παρανομίας, αν και υπερασπίστηκε το -σωστό- μέτρο της προσωποποίησης …του φωτοτυπούντα, δια κωδικού. Μέτρο που ήρθε να συμπληρώσει την απόφαση για φωτοτυπικά μηχανήματα στα σχολεία μας με ετήσιο leasing.

Έτσι, ο δήμαρχος επέλεξε να μην πει έστω και σε ποιο σχολείο σημειώθηκε το ολυμπικό ρεκόρ και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης κήρυξε πόλεμο για την …αυτοκατάργηση του μέτρου (αποφάσισε το μέτρο να καταργηθεί αφ’ εαυτού ή να πεισθεί να αυτοκαταργηθεί -μάλλον-), αφού -κατά την άποψή της- η χρήση προσωπικού κωδικού υποκρύπτει μια διαδικασία ανάλογη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Στην ουσία, και οι δύο επιλογές είναι προϊόντα της ίδιας στρεβλής σχέσης των αιρετών-δημοσίων υπαλλήλων με την πραγματικότητα και την -υποσυνείδητη ή συνειδητή- μόνιμη πρόθεσή τους να αθωώνουν τους συναδέλφους τους. Στο Δημοτικό Συμβούλιό μας το πραγματικό πανίσχυρο lobby είναι αυτό των δημοσίων υπαλλήλων-εκπαιδευτικών (11 δημοτικοί σύμβουλοι*). Ας αναλογιστούν τι βιώνει ο μέσος πολίτης που δεν έχει κάποια σχέση με το ελληνικό Δημόσιο και πόσα μικρά-μικρά ή μεγαλύτερα προνόμια και ευκαιρίες για καλή ζωή έχουν οι του Δημοσίου… Κι ας συνέλθουν επιτέλους.-

* μη με διορθώσεις ότι είστε 12 στους 28. δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ ως εκπαιδευτικό, τον αγράμματο απατεώνα που, μετά τόσες γκάφες ορθογραφίας, έγραψε προχθές, δημόσια και αυτοβούλως, “παρόν ο πρόεδρος”… όποιος τον θεωρεί συνάδελφό του να μας το πει να το ξέρουμε.